15 elfelejtett karácsonyi tradíció, amelyet érdemes lenne visszahozni II.

9. Ajándék versekkel
A rómaiak egyik tradíciója volt, hogy az ajándék átadása mellé egy vicces verset is fel kellett olvasni. Ezekhez képes a köszönőkártyák semmiségnek tűnhetnek.

10. A nagymosás kihagyása
A 19. században nem szabadott mosni újév napján. Sokan úgy gondolták, hogy ez halált hozhat a család tagjaira.

11. Patkold meg a kancát
A karácsonyi vacsora után régen egy különleges játékot játszottak a britek, amelyben az egyik családtagnak úgy kellett mezítláb rohangálnia, mint egy rakoncátlan paripának. El kellett kapni és “megpatkolni” a futót.

12. A húsos pite 12 napja
A középkori európaiak nagyon különleges húsos pitét ettek, amelyet fahéjjal, szerecsendióval és szegfűszeggel ízesítettek. Ezt december 25. és január 6. között minden egyes nap fogyasztották.

13. Karácsonyi riogatás
A skandináv gyerekek karácsony napján rémületes maszkokat vettek fel, hogy a szomszédokat riogassák.

14. Tortadobálás
Egy tökéletesen finom és ízletes tortát hozzávágni a szomszéd ajtajához igazi pazarlásnak tűnhet. Azonban az 1800-as években úgy gondolták, hogy ez távol fogja tartani a következő évre az éhezést.

15. Ízesített sör
Az 1600-as években forró, ízesített sört ittak, ráadásul járták a falut, hogy mindenkinek teletöltsék a korsóját.

forrás: Mentalfloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.