15 elfelejtett karácsonyi tradíció, amelyet érdemes lenne visszahozni I.

A december a világ minden táján tele van izgalmas és érdekes tradícióval, de mostani összeállításunkban végigveszünk 15 karácsonyi tradíciót, amely elveszett a süllyesztőben. Párat érdemes lenne ma is visszahozni. 
Ezzel a cikkünkkel szeretnénk minden kedves olvasóknak Kellemes Karácsonyt Kívánni!

1. Díszítés rózsaszirmokkal
A Virginiába rózsaszirmokkal és levendulával díszítették fel a házat az ünnepek idejére. Ez nagyszerű alternatívaként szolgálhat és adhat egy kis pluszt a hagyományos illatok mellé.

2. Gyerekek szervezte karácsonyi buli
Az ókori rómaiak sokszor választottak valamely alacsony rangú személyt (általában gyermeket) a családból, hogy irányítsa az ünnepséget. A gyerekek igazán örülnek arra, hogyha bevonják őket a buliszervezésbe.

3. Húsos pite
A húsos pite a legfontosabb karácsonyi étel volt az 1600-as években. Az őz belsőségeit tartalmazta. Így szívet, májat, agyat és más válogatott szerveket.4. Fehér nyakkendő a szilveszteri bulira
A szilveszteri összejöveteleken a férfiaknak fehér nyakkendőt kellett viselniük, hiszen ezzel adták meg a tiszteletet az új év felé.


5. Karácsonyi flört
A flörtölés sokszor a része volt egy viktoriánus kor előtti karácsonyi játéknak. A szabályok a következőek voltak: az egyik bekötött szemű játékos a térdel és fejét valakinek az ölébe hajtja. A harmadik résztvevőnek óvatosan hátba kell vernie a térdelőt, akinek ki kell találnia, ki is tette azt.6. Kerámia borravalós doboz
A britek évszázadokon keresztül adtak szolgálóiknak és segítőiknek ajándékot kerámia dobozokban, amely általában pénzt tartalmazott.


7. Ábécés ünneplés
A rómaiknál november 24. és december 17. között tartották a Brumalia ünnepséget, amelynek minden egyes napjához tartozott egy betű a görög ábécéből. A pap minden egyes napon azokat köszöntötte fel, akiknek a nevük a naphoz tartozó betűvel kezdődött.
8. Nagytakarítás
Egy skót tradíció szerint december 31. éjfélig ki kellett takarítani a házat. A kandalló kitakarítása volt a legfontosabb, ugyanis a hamuból szerintük kiolvasható volt a jövő.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.