13 hely, amit minden horrorrajongónak látnia kell

A BuzzFeed összeállításában 13 rettenetesen félelmetes helyet gyűjtött össze, amit minden elkötelezett horrorosnak látnia kellene. Ti hova látogatnátok el szívesen?

1. A babák szigete – Xochimilco, Mexikó
Semmi sem félelmetesebb a babáknál, amik a vesédbe látnak. A szigetet elviekben egy férfi szelleme kísérti, aki elhatározta, hogy babákat akaszt fel, hogy megnyugtassa egy kislány lelkét, aki belefulladt a közeli folyóba. Hogyha erre jársz, akkor mindenképpen vigyél magaddal egy babát a gyűjteménybe.

2. Kínzások múzeuma – Amszterdam, Hollandia
Előző hónapban rengeteget írtunk kínzóeszközökről. Ezeket Hollandiában élőben is megtekintheted, hiszen száznál is több középkori kínzóeszköz található meg itt.
3. Múmiák múzeuma – Guanajuato, Mexikó
Rengeteg múmiát nézhetsz meg Mexikóban. Van köztünk terhes nő és magzat is, akiket 1865 és 1989 között exhumáltak. Ráadásul elképesztően közel mehetsz a testekhez.
4. Winchester Rejtélyek Háza – San José, Kalifornia
A Winchester házban a lépcsők és az ajtók sehová sem vezetnek, ráadásul állítólag szellemek lakják. A ház tulajdonosa egy asszony volt, aki furcsa építményeivel akarta távol tartani a kísérteteket. Könnyen el lehet odabent tévedni, és összefutni egy-egy szellemmel.
5. A Halál Múzeuma – Hollywood, Kalifornia
Ebben a múzeumban minden a halálról szól. Vannak gyilkosságok, hullaházas képek és minden érdekesség.
6. Sedlec Csontkápolna – Kutná Hora, Csehország
Csehországban a Sedlec kápolnát 40-70 ezer emberi csont borítja. Tudsz ennél félelmetesebbet elképzelni?
7. Capuchin katakombák – Palermo, Olaszország
Ezt a földalatti folyosót 8000 ezer mumifikált test borítja, amelyek még fel is vannak öltöztetve, hogy még lenyűgözőbbek legyenek. Garantált rémálmokat okoz.
8. Akodessewa fétis piac, Lomé, Togo
Ezen a piacon igazi vudu eszközöket lehet vásárolni. Néha emberi koponyát is fel lehet lelni az állatiak között.
9. A pokol kapuja – Ahal Province, Türkmenisztán
A borzalmasan mély, természetes kráter kéntől bűzlik. 1971-ben véletlenül gyújtotta fel a gázmezőt egy csapat tudós, amely azóta is ég.
10. A Mütter Múzeum –  Philadelphia, Egyesült Államok
Az emberi anatómiát a Mütter múzeumban teljes valójában szemlélheted meg. Emellett orvosi eszközök, szervek és csontvázak is ki vannak állítva.
11. Hoia Baciu erdő –  Cluj-Napoca, Románia
Az erdő Románia Bermuda háromszögeként ismeretes, ráadásul a világ legkísértetiesebb erdője. Rengetegen tűntek el a helyszínről, sok paranormális esemény ered innen.
12. Régi zsidó temető – Prága, Csehország
Ez lenne a legutolsó hely, ahol a zombi apokalipszis idején szívesen tartózkodnál. A 15. század óta 100 ezernél is több sírkő található a temetőben, de csak 12 ezer látható a felszínen.
13. Öngyilkos erdő –  Fuji hegy, Japán
Az Aokigahara nagyon népszerű a szuicid hajlamú emberek körében. Nagyon régóta követnek el itt öngyilkosságokat. 2010-ben 247 holttestet találtak a helyszínen. Állítólag az erdőt gonosz szellemek kísértik.
forrás: BuzzFeed

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.