Félelmetes tények La Lloronáról

A világ minden táján ismerhetünk sajátos városi legendákat. Ezek közül Dél és Közép-Amerika egyáltalán nem képeznek kivételt. Az bizonyos, hogy a spanyol-amerikai népmondákban a La Llorona tartja ébren a gyerekeket. A lény annyira népszerű, hogy még Európába is átszivárgott. A borzalmas nő szerelmi bánatában ugyanis belefojtotta gyerekeit a folyóba. Most róla fogunk érdekes tényeket sorjázni!

Néha gyerekeket rabol
La Llorona bizony nem csak egy síró szellem, hanem egy gyerekeket elragadó szörnyeteg. A mexikói szülők a történetét arra használják, hogy megfélemlítsék a gyerekeket, akik éjjelente ki akarnak menni. A szellem könyörtelen, ugyanis az elfogott gyermeket belefolytja a legközelebbi folyóba.

Sometimes She Kidnaps Children is listed (or ranked) 1 on the list Terrifying Facts About The Legend Of La Llorona
In Some Stories La Llorona Mur... is listed (or ranked) 2 on the list Terrifying Facts About The Legend Of La Llorona

Némely verzió azt állítja, hogy a férj ölte meg a gyerekeket
Az egyik verzió szerint a szegény férj nem bírta megfizetni azt sem, hogy a gyerekeket etesse, ezért fojtotta a folyóba őket. La Llorona életet adott a gyerekeknek, mire a férje a folyóhoz vitte őket. A nő gyerekek után ment, és megfulladt.

Some Say Her Husband Killed He... is listed (or ranked) 3 on the list Terrifying Facts About The Legend Of La Llorona

A nő szívét az törte össze, hogy a férje megcsalta
Egy másik verzió szerint addig minden rendben is ment, amíg La Llorona férje meg nem csalta a nőt. Amikor a nő felfedezte, hogy ezt történt, akkor beledobta két fiát a folyóba, és csak akkor fogta fel tettét, amikor már mind a ketten meghaltak. A nő a folyó mellett éheztette halálra magát.

Her Heart Was Broken After Her... is listed (or ranked) 4 on the list Terrifying Facts About The Legend Of La Llorona

Állítólag filmre is vették
Nagyon sokan állítják, hogy lefotózták vagy filmre vették La Lloronát. Egy biztonsági videón Mexikó városában egy furcsa, szellemszerű alakot lehet megpillantani, aki egy kereszteződés közepén áll. A felvételt hajnali kettőkor készítették. Nagyon sokan azt gondolják, hogy a nő La Llorona volt.

Ranker Video
forrás: Ranked

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.