12 visszatérő álom és jelentésük

Mindannyiuknak vannak visszatérő álmaink. Most szeretnénk 12 általános álmot bemutatni nektek, és elemezzük esetleges jelentésüket is.

1. Zuhanás
Lowenberg szerint a zuhanás vészjelzést hordoz magában. Úgy gondolja, hogy ez az álom azoknál az embereknél általános, akik igazán mély problémákkal küzdenek a munkájukban, kapcsolataikban vagy máshol.

2. A fogak kieséses

A szakértők vitatkoznak ezzel az álommal kapcsolatban. Wallace szerint a fog az erő és a magabiztosság szimbóluma, ezért szerinte az álmodó valamiért elveszítette önbizalmát. Grant szerint a fogak kiesése rossz ómen, amely akár egy tönkremenő kapcsolatot is szimbolizálhat. Lawrence szerint a nőknél vágyteljesítés áll a háttérben, avagy szeretnének teherbe esni, amíg a férfiak több szexuális stimulációra vágynak.

3. Iskolába vagy munkahelyre meztelenül érkezni
A szakértők egyetértenek abban, hogy ez az álom sérülékenységet és szorongást hordoz magában. Wallace elmondta, hogy ez az álom többször előfordul olyan embereknél, akik munkahelyet váltanak, esetleg előléptették őket vagy reflektorfénybe kerültek valami miatt.

4. Vizsgázás
Lawrence szerint csak a maximalisták álmodnak vizsgázással. Szerinte az álom arra figyelmeztet, hogy a személynek folyamatosan ébernek kell lennie. Loewenberg összefüggésbe hozza ezt az álmot a munkahelyi stresszel.

5. Haldoklás
Lawrence szerint ez valaminek a végét jelenti. Lehet akár egy kapcsolat, munka, esetleg karrierösvény vagy a múlt lezárása. Grant szerint ez az álom nem mindig rémálomként jelenik meg. Szerinte ez arra próbálja rávenni a személyt, hogy új életet kezdjen.

6. Hírességgel találkozni
Wallace szerint ez a legnépszerűbb álom az emberek körében. Szerinte hírességekkel álmodni azt a vágyat fejezi ki, hogy bennünket is felismerjenek, észrevegyenek.

7. Üldözéses álmok
Wallace szerint pozitív dolgot jelentenek az üldözéses álmok. Szerinte ezek az álmok arra szeretnék rávenni az egyént, hogy nézzen szembe a problémákkal. Loewenberg szerint nők többször álmodnak ilyesmivel, mint férfiak.

8. Megcsalásos álmok
A legtöbb álomkutató szerint ezeket az álmokat nem kell készpénznek venni. Loewenberg szerint sokszor előfordulnak ezek az álmok akkor, amikor a partnerünknek rengeteg olyan dolga van, amibe nem von be bennünket. Lawrence szerint a bizalom hiányát is jelenti.

9. Elkésni valahonnan
Ez az álom jelentheti azt, hogy a személy túlzottan le van terhelve. Grant szerint figyelmeztetésként vehető, hogy ne vállaljuk túl magunkat.

10. Repülés
Wallace szerint ez az álom arra bátorítja a személyt, hogy engedje el mostani problémáit, és engedje, hogy maguktól menjenek a dolgok. Grant szerint azt jelenti, hogy nem gyakorlunk kontrollt az életünk felett.

11. Terhesség
Grant szerint ez az álom azt jelenti, hogy az álmodónak problémái vannak. Lawrence szerint azt mutatja, hogy kezdjünk bele valamilyen kreatív dologba, vagy essünk teherbe. Loewenberg szerint valamilyen új ötlet megfoganását jelenti.

12. Vezetni egy elszabadult járművet
Ennek az álomnak a lefordítása nem olyan klisés, mint gondoltad. Wallace szerint azt jelenti, hogy nincs olyan erős kontrollod a siker felé vezető úton. Grant szerint viszont figyelmeztető jel, amely azt jelzi, hogy a mostani rossz szokás hosszútávú problémává válhat.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “12 visszatérő álom és jelentésük

 • 2019-01-08 at 9:40 AM
  Permalink

  A 6. már velem is volt. Álmodtam mér hírességgel.

  Az 1-est a zuhanást vitatnám. Ugyan is akkor álmodunk ilyet, mikor még épp hogy kezdünk elaludni.
  Ennek a fajta álomnak nincs jelentése igazából. Annyi történik, hogy mikor kezdünk elaludni, megesik, hogy az agyunk még nem áll készen az alvó üzemmódra ezért egy rángást generál, hogy felébredjünk és ehhez társul olyan álom, hogy éppen zuhanunk, elesünk, vagy bármilyen kisebb hirtelen behatás ér minket. Ez egy fajta alvásparalízis.

  Reply
 • 2019-05-28 at 10:04 AM
  Permalink

  1.: Tudtommal a zuhanás az eséssel meg ilyesmikkel vehető egybe, ugyan is ezek az álmok úgy alakulnak ki, hogy az ember már épp kezd elaludni, de az agy még nem áll készen az alvásra ezért egy rángást generál és hozzá egy álomképet is generál, mint pl.: hogy zuhanunk és amikor földet érnénk rándulunk egyet és felébredünk, vagy elkezdünk ledőlni egy asztalról/székről és amikor földet érnénk rándulunk egyet és felébredünk stb. Ez egyébként az alvásparalízis egyik fajzája.

  2.: Én még kicsi koromban álmodtam olyat hogy út közben kiesett egy figam (nem tudom hova mentünk de kocsival voltunk). Akkor tájt estek ki ténylegesen is a tejfigaim.

  6.: Én is álmodtam már hírességgel, ráadásul a nagyapám háza volt a helyszín annál ami most így kapásból beugrott.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.