Városi legendák, amelyekről kiderült, hogy igazak

A városi legendák igazságtartama bizony elég kétes. Azonban most hoztunk nektek pár félelmetes városi legendát, amelyekről bizony kiderült, hogy igazak.

1. Patkányok a vécében
Képzeljétek el a helyzetet, hogy hajnal háromkor a fürdőszobába siettek, hogy könnyítsetek magatokon. Félálomban ráülsz a vécére, de furcsa csobbanást hallasz. Felkapcsolod a villanyt, és egy patkány néz vissza a vécéből. Számos városi legendában megjelennek a csatornarendszerben megbúvó állatok, bébialigátorok, amelyeket lehúztak a vécén, majd óriási nőnek a csatornarendszerben. Ezeket főleg New Yorkban mesélik. Amíg krokodilra nincs esély, addig rágcsálóra annál inkább. A vécén simán felfér egy patkány, ráadásul ezeket a rágcsálókat vonzza is a csatornarendszer. Tanácsot is tudunk adni, ha összetalálkoztok a vécében egy patkánnyal: csukjátok le a fedelet, és húzzátok le a vécét.

Two rats try to swim in a toilet bowl
2. A polybius legendája
A Polybius nevű játéktermes játéknak régóta terjedt a legendája. A nyolcvanas években volt népszerű, és állítólag függőséget, amnéziát és öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat is okozhat. Állítólag a játékot teljesen feketére mázolták, és állítólag furcsa emberek állták körül. Sokak szerint a játék egy CIA-kísérlet volt. Amíg a teljes történet természetesen nem igaz, ennek ellenére bizonyos elemek igaznak bizonyultak. Egy 12 éves fiú, Brian Mauro rosszul lett a játéktól 1981-ben, és Portlandben tényleg szövetségi ügynökök rohanták le a játéktermet. Ezek alkották meg a polybius városi legendáját.
An arcade game joystick sits next to buttons

3. Kampókéz
1992-ben hatalmas port kavart Clive Baker Kampókezes sztorija, amelyet egy fekete művész (Tony Todd) 1890-es meggyilkolása ihlette, akinek akkoriban kapcsolata volt egy fehér nővel. A férfi úgy tért vissza a történetben, hogy háromszor mondták ki a nevét a tükör előtt.
1987-ben Ruth McCoy őrületen telefonált a rendőrségre, miután megtámadták a lakásában. A rendőrök már holtan találták, a nőt többször meglőtték. Állítólag a támadó áttörte a falat, és a tükrösszekrényen keresztül mászott át. Rémületesen hasonlít kampókéz legendájához.
A woman takes a photo of herself in a medicine cabinet mirror

4. Cropsey
A Staten Islanden élő gyerekeket hosszú éveken keresztül “Cropsey” legendája tartotta rettegésben. A mumus, aki a fák között élt, és gyerekeket darabolt fel. Természetesen a szülők folyamatosan sorjázták a gyerekeknek, hogy ilyen szörnyeteg nem létezik. Azonban a helyzet az, hogy létezett. 1987-ben Andre Randot elítélték gyerekrablásért. A férfi az 1970-es évekbeli eltűnésekért volt felelős.

A man casts a shadow in the woods

5. Test az ágy alatt
Ismeritek a városi legendát, amelyben egy pár borzalmas szagot érez a hotelszobájában, majd később kiderül, hogy a matrac alatt egy holttest oszlik? A helyzet az, hogy ez a történet nem is egyszer történt meg. Például 1999-ben Atlantic Cityben, de feltűnt az eset Coloradóban, Floridában, Virginiában. De 2010-ben is megtörtént Memphisben, amikor egy páros felfedezte, hogy Sony Millbrook holtteste felett alszik, aki a napokban tűnt el.
A hand appears from underneath a bed

6. A maine-i remete
Évtizedeken keresztül az összes kiránduló Maine északi területén ki volt akadva, hogy mennyi mindenük elveszett. Elemek, étel, zseblámpa, sátrak. Természetesen azonnal szárnyra keltek a pletykák, hogy valaki él az erdőségben. Igazuk volt. Christopher Kent 27 éven keresztül élt egyedül az erdőben, és a kirándulókból élt. 2013-ban fülelték le.

A person's shadow is visible in a camping tent

7. Az álrendőrök
Bizonyára sokan hallottátok már a figyelmeztetést az álrendőrökről. A helyzet az, hogy erről is van pár dokumentált eset. Például Bloomingtonban, Illinois államban egy férfi villogó fényeket használt arra, hogy másokat leállítson. Aztán megpróbálta kirabolni az embereket. Georgia államban egy beöltözött rendőr egy tinifiút állította le a biciklijén és arra kényszerítette, hogy ürítse ki a zsebét. Később az igazi rendőrséggel is beszélt a fiú, ekkor derült ki, hogy álrendőr fogta meg.
Lights are visible on a police car at night

8. A nyúlember legendája
A hetvenes években Virginia államban mindenki hallott a nyúlember legendájáról. A férfi állítólag szökött beteg, aki nyulakat belezett ki, és kiakasztotta őket a hídra. Később állítólag tinédzsereket is megtámadott. A történetet azonban nagy valószínűség szerint a valóság szülte. 1970 októberében egy páros egy férfit látott fehér öltönyben, aki nyuszifüleket viselt és ordibálni kezdett, hogy magánterületen járnak. Ezután pedig egy baltát vágott autójuk szélvédőjébe. Mások is látták a nyúlembert két héttel később, akkor is baltát lóbált a feje felett. A rendőrség megpróbálta megtalálni a férfit azonban a vállalkozás sikertelennek bizonyult.

A man in a bunny mask sits at a table

9. Arcnélküli Charlie
Képzeld el, hogy egyedül vagy a sötétben egy elhagyatott utcán és lépteket hallasz közeledni a hátad mögül. Hirtelen egy eltorzult arcú férfi tűnik fel mögötted. Halálra váltan futni kezdesz, és elkezdesz egy történetet terjeszteni egy arcnélküli férfiról Pennsylvania államban.
A férfi neve eredetileg Ray Robinson. A férfi 1910-ben született, és tényleg eltorzult az arca nyolc éves korában, amikor véletlenül megfogta az elektromos vezetékeket. Robinson éppen félelmetes külseje miatt csak éjjelente lépett az utcákra. Legtöbbször a 351-es úton sétált Pennsylvania államban.
A man walks along a road near trees

10. A túlzottan is valóságos dekoráció
1911-ben Elmer McCurdy holttestét mindenki megtekinthette. Valaki véletlenül dekorációnak hitte, ezért kiakasztotta egy vidámpark szellemháza elé. Azonban amikor valaki megigazította észrevette, hogy nagyon is valóságos kezet markolászik.
A toe tag is seen on a corpse in a morgue

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.