10 városi legenda, ami pánikot szült

Ma tíz városi legendát hoztunk, amelyek olyannyira hatottak az emberekre, hogy pánik tört ki miattuk. A cikket 18 éven felülieknek ajánljuk.

Screen Shot 2009-12-22 At 5.45.05 Pm10. Szivárványos bulik
A szivárványos buli állítólag a serdülők körében volt népszerű. Itt a lányok különböző színű rúzst viseltek, amelyben orálisan elégítették ki a bulira érkező fiúkat, akik végül igazi színarzenállal térhettek haza. A városi legenda számos beszélgetős műsorba is beszivárgott, ezért a szülők úgy gondolták, hogy igaz lehet. Azonban minden azt mutatja, hogy valószínűleg ezek a bulik egyáltalán nem léteztek.

 

9. Vodkába áztatott tamponok
A városi legenda az volt, hogy férfiak és hölgyek vodkába áztatott tamponok segítségével érték el a részegséget, amelyet a vaginába, esetleg az ánuszba helyeztek. Így sokkal egyszerűbben be lehet rúgni. Később arra figyelmeztették a szülőket, hogy ez nagyon veszélyes gyakorlat, még akkor is, hogyha kicselezi a szondákat. Valószínűleg ez is csupán egy városi legenda.

7. A vesetolvaj
Ki ne ismerné azt a városi legendát, amelyben fiatalokat szedálnak le, majd később egy jéggel teli kádban ébrednek fel veséjük nélkül? Ez a városi legenda rengeteg amerikai városban terjedt, amely igazi pánikot okozott az emberek körében. Később azonban azt találták, hogy ennek semmilyen valóságalapja nincsen.

Jenkem6. Jenkem
Állítólag létezik egy drog, amelyet nyers szennyvízből nyernek, és képes igazi eufóriát és hallucinációkat kiváltani a felhasználókból. A Jenkem nevű anyagot felkapta a nemzetközi sajtó, később azt mondták, hogy nagyon népszerű az amerikai tinik körében. Később kiderült, hogy az egész egy hoax volt.

Walmart-Gang-Initiation15. Wal-Mart beavatások
A városi legenda szerint létezett egy csoport, amely nőket és gyermekeket gyilkolt a Wal-Mart bevásárlóközpontokban. Ez azonnal pánikot okozott, a rendőrséget elöntötték a telefonálók. Rengetegen kerülnék kezdték a boltok környékét is. Természetesen ez sem volt igaz.


4. AIDS-es támadás

A nem létező támadások célja az volt, hogy a AIDS-el fertőzött tűket nyomjanak az áldozatokba mozikban, színházakban és bárokban. Az áldozat csupán egy apró szúrást érez a karjában, majd AIDS-es is lett. A városi legenda körüzenetekben is terjedt az interneten.

N Stock Sexbracelets 031112.300W
3. Szex karkötők
A legenda szerint bizonyos zselés karkötőket azért hordtak a fiatal lányok, hogy megmutassák ezzel, hogy szeretnének szexuális tevékenységekbe bevonódni. A bevállalás mértéke a színtől függött, és ha egy fiú leszedte ezt a karkötőt a lányról, akkor ez egy ingyen kupon volt számára az együttlétre. Rengeteg iskola be is tiltotta a karkötőket mögöttes jelentésük miatt. A szülők teljesen bepánikoltak miattuk.

Blue-Star-Tattoo22. Kék csillagos tetoválások
A kék csillagos tetoválások állítólag LSD-vel voltak “megfertőzve”, amely a gyerekeket már korai életéveikben a szer függőjévé tettek. Természetesen a szülők rettegni kezdtek a legenda miatt. Annak ellenére, hogy az LSD nem egy additív drog, tehát igen nehéz rászokni. Semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá ezt sem.

Razor-Candy1. Fertőzött cukorkák
A legnépszerűbb legendáról a listában még a mai napig azt hiszik, hogy igaz. Minden egyes évben újra előkerül Halloween idején, amely igencsak szorongáskeltő. A pletyka szerint bizonyos emberek megmérgezik a cukorkákat Halloween idején, és ezt adják tovább a gyerekeknek. A mai napig nem létezik erre sem bizonyíték.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.