10 szellemes élmény bizarr következményekkel II.

Stambovsky vs. Ackley
Nagyon ritka, hogy a bíróságon bizonyítást nyert, hogy egy ház bizony kísértetjárta. Azonban a Stambovsky vs. Ackley ügy kivételt képez ez alól. 1989-ben Jeffrey Stambovsky házat vásárolt Nyackban New York államban, amelyet előzőleg Helen Ackley és családja birtokolt. Azonban hamarosan kiderült, hogy a házat valószínűleg kísértetek lakják. Stambovsky ugyan maga nem látta a szellemeket, de feleségét halálra rémítették. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy pert indítanak Ackley ellen, mivel nem mesélt nekik a ház múltjáról beköltözésük előtt. Az első pert ugyan elveszítették, de fellebbezés után mégis sikerült megnyerniük a pert. Manapság a ház a bíróság szerint is kísértetjárta.

Haunted House

A szürke ember
Pawley-szigete Dél-Karolina államban található. A városban ismert a szürke ember lelkének jelenléte 1822 óta rengetegen látni vélték a furcsa figurát a partok közelében. Rengeteg kultúrában megjelenik a szürke ember és sok történt terjeng arról, hogy ki is lehet ő. Az egyik népszerű történet szerint egy fiatal férfi volt, aki éppen meg akarta kérni szerelme kezét, amikor elnyelte a futóhomok. Állítólag a mai napig a partokon vándorol és szerelmét keresi. A szürke ember mindig akkor jelenik meg, hogyha hatalmas hurrikán közeledik a területre. Hogyha látni véled, akkor a vihar  meg fog kímélni téged a pusztítástól. A történet jó kis városi legendának hangzik, ám a modern időkben is vannak olyanok, akik látni vélték a szürke embert. Jim és Clara Moore 1989-ben egy idős pár látta a szürke embert, ezután érkezett a hurrikán, amely az összes tengerparti házat lerombolta, azonban Jim és Clara háza érintetlen maradt.

4_464978917

A Hammersmith szellem
1804 januárjában egy rendőrt letartóztattak London közelében, mert halálra lőtt egy férfit. Ugyan a rendőr azt állította, hogy önvédelem volt és azzal takarózott, hogy a férfi fehér ruhát viselt, és a rendőr szellemnek hitte. Hiszitek vagy sem, ez akkoriban nem is volt olyan hajmeresztő. A környéken régen rengeteg szellemet láttak, így a rendőr csak tesztelte, hogy a férfi kísértet-e vagy sem. A rendőr éppen egy igazi szellem után nyomozott, amelyet Hammersmith kísértetnek neveztek. A bíróság később elismerte, hogy az áldozta fehér ruhája bizony megtévesztő volt, de ennek ellenére a rendőrt bűnösnek találták az ügyben és halálra ítélték, de később mégis felmentették.

Russel Colvin szelleme
1812 májusában Russel Colvin különleges körülmények között eltűnt vermonti kisvárosából. A férfit sógorai sohasem szerették, és holléte az elkövetkező hét évben továbbra is ismeretlen maradt, amíg nagybátyjainak bácsikája meg nem osztott egy őrült történetet. A bácsi elmondta, hogy Russel folyamatosan megjelenik éjszakánként az ágya lábánál. A férfit azonnal egy pincenyílás felé irányította, és azt állította, hogy ide rejtették maradványait. Hamarosan kiderült, hogy tényleg a testvérpár gyilkolta meg a férfit. A bíróság hamarosan bűnösnek találta őket.

9_453414731

Booty vs. Barnaby
Booty vs. Barnaby esete elképesztően bizarr ügynek számít. A történet 1687 májusában történt, amikor a kapitány, Barnaby csapatával együtt nyulakat lőtt egy olasz szigeten. Azon a délutánon egy feketébe öltözött alakot láttak, akiről Barnaby felismerte, hogy az bizony a szomszédja, Mr. Booty. Az alak egyenesen egy vulkán felé haladt és el is tűnt a lángokban.
Egy hónappal később Barnaby hazatért és meglepetten tapasztalta, hogy Mr. Booty meghalt, körülbelül pont akkor, amikor ő látni vélte Olaszországban. A története elterjedt a városban, és valaki fel is jelentette a férfit, hiszen Barnaby a lángokat a pokol bugyrainak vélte. Később azonban legénysége is állította, hogy látta a férfit, aki ugyanabban a ruhában vetette magát a vulkánba, amelyben meghalt. A holt Mr. Booty elveszítette a pert.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.