10 sötét legenda Erdélyből I.

1. Tömeges gyerekrablás
Hamelin városában borzalmas patkányinvázió volt, amelyet egy különös furulyás oldott meg pénzért cserébe. Megszabadult a patkányoktól, csupán egyet hagyott maga után, de az emberek ezért nem akarták kifizetni, ezért a furulyás egy másik dallamra váltott, mely miatt az összes gyermek követni kezdte. Néhányan az állítják, hogy a gyerekek mind megfulladtak vagy szikláról ugrottak le. Egy másik verzió kevésbé hátborzongató, eszerint a gyerekek egy barlangban telepedtek le, és a mai napig élnek.

Pied Piper

2. Hunyad vára
Hunyad kastélya a 14-15. században épült fel, amelynek van egy olyan tornya, amely a Nje Bojsia (Ne félj) nevet kapta. Természetesen a tornyot kísértetek lakják. Sajnos nincs arra bizonyíték, hogy ez igaz is lenne, de a kastélyban annyi szenvedés és fájdalom keringett, hogy bizonyára kell itt lennie pár bosszúálló szellemnek. Állítólag három török rab 28 éven keresztül próbálta kiásni magát a toronyból, mikor halálra ítélték őket.

Hunyad Castle

3. A misztikus zuhanó fiú
Brassóban található a Fekete templom, amely Románia egyik legszebb gótikus építménye. Az épületet tűz rongálta meg a 17. században. Az igazi misztikum azonban odakint található. A templom oldalán egy fiú szobrát találhatjuk, aki úgy tűnik, mindjárt leesik. A szobor egy tragikus történetből ered. Néhányan azt mondják, hogy az építők felküldtek egy fiút a templom tetejére, hogy nézze meg, hogy egyenes-e a fal, de később a fiú lezuhant. Mások úgy gondolják, hogy a fiút lelökték a templom tetejéről.

Black Church

4. A hazugságok hídja
Sibiu az egyik legszebb középkori város Romániában, amely igazi turista mágnes. Az egyik legismertebb hely a Hazugságok hídja, amely elég ártalmatlannak tűnik. A legenda szerint a híd különös hangokat ad ki, hogyha valaki hazugságot mond rajta, esetleg össze is omlik.

Bridge of Lies

5. Abrud kastélyának síró menyasszonya
Az Abrud vár a 16. században épült fel, amelyet nemrégiben renováltak is. Rákóczi védte a várat, és sikerült is az ellenséges seregeket kordában tartania. A legyőzés érdekében egy helyes katonát küldtek az ellenség oldaláról, hogy elcsábítsa a lányát annyira, hogy az elmesélje, hol is található a titkos alagút a vár alatt. Az édesapjának sikerült elmenekülnie, de a lány örökre ott maradt. Csak akkor szabadul fel, hogyha egy férfi elég bátor lesz három szellemalakjában megcsókolja, ami egy kígyó, egy béka és egy síró menyasszony. Úgy tudjuk, hogy eddig ez még nem következett be.

Weeping Bride

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.