10 sötét legenda Erdélyből II.

6. A szellem, aki utálja az oroszokat
A Teleki kúria manapság romokban áll és több család is vitatkozik azon, hogy kié is legyen. A per már nagyon hosszú ideje tart, de nem csak azért maradnak távol a háztól. A Teleki kúriának félelmetes története van, amely a második világháborúba nyúlik vissza. Sokan úgy gondolják, hogy egy szellem lakik itt. Természetesen a Vörös Sereget nem hatotta meg a történetet, ezért beléptek a házba és odabent lövöldözni kezdtek a borospincében. A katonák megfulladtak a borban odabent, amely a szellemnek köszönhető.

Ghost Hands

7. A tó, ami emberáldozatokat követel
Máramarosban sokan azt mondják, hogy egy különös tó néha emberéleteket követel. Rengeteg hegyi tó van, amely sötét legendákat vonz magával, de talán ez a legrosszabb. A feneketlen tó elnyeli az embereket és sohasem adja őket vissza. Egy másik tó állítólag az összes esküvői vendéget elnyelte, amikor azok megpróbáltak átkelni rajta télen.

Drowning Hand

8. Az erdélyi Júlia
Minden egyes kultúrának megvan a története a tiltott szerelemről, amely tragikusan végződött. Egy ilyen történet egy menyasszony sorsát meséli el, aki Garbovából származik. A történet egy nemes és gazdag férfival kezdődött, akinek a faluban a leggyönyörűbb lánya volt, minden férfi megkörnyékezte. De az apa úgy döntött,hogy gazdag férfihoz akarja hozzáadni, de a lánynak más tervei voltak, hiszen szerelembe esett egy szegény szolgálóval, aki úgy döntött, hogy elhagyja a falut, hogy meggazdagodjon. Amikor hazaért, akkor már meg volt rendezve az esküvő és a lány megjelent a férfivel, akit az apja választott. A lány azonban meghalt az oltár előtt és csokra kövekké változott.

Transylvanian Juliet

9. A zenélő szökőkút
Marosvásárhely egyik fontos látványossága a zenélő szökőkút, amelyet Bodor Péter alkotott. A szökőkúthoz legenda is kötődik, hiszen a látványosságot összerombolta egy vihar. Az alkotó örökre elhallgatta a szökőkutat miután letartóztatták. Később az egész szökőkutat elvitték a helyszínről, ugyanis semmit sem lehetett kezdeni vele.

Musical Fountain

10. Érdekes házassági tanácsadás
A múltban egy válni kívánó párost bezártak két hétre egy toronyba Nagyszeben városában. Ugyanabban az ágyban kellett aludniuk és közösen enniük és végre beszélgetniük egymással. Úgy tartják, hogy csak egyetlen páros vált el egy ilyen kezelés után. Volt egy olyan páros is, akiket sohasem engedtek ki a toronyból.

Locked In

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.