10 rémületes mendemonda II.

mirror6. Megláthatod jövendőbeli férjed
Október 31. éjszakáján éjfélig kell várnod, majd beállnod a tükör elé a sötétben, a hátad mögött csak egy gyertyafény lehet. Amíg saját arcodat nézed, harapj egyet az almából, miközben lassan fésülöd a hajadat. Koncentrálj erősen, mert hamarosan arcod átváltozik a jövendőbeli férjedévé.
Egy másik verzió szerint meg kell hámozni egy almát úgy, hogy ne szakadjon el a héja. Ezt a héjat kell átdobni a bal vállad fölött. A héj meg fogja mutatni jövendőbelid kezdőbetűit.

doorbell7. A halál csengője
Hogyha kopogást hallatszik az első ajtón, de senki sem áll előtte, akkor hagyd nyitva az ajtót pár percre, hogy bejöhessen a jó lélek. Hogyha több kopogást hallasz, akkor ne nyisd ki újra, akkor se, ha éjjel folytatódik, hiszen ezzel beengeded az ördögöt otthonodba. Hogyha először három kopogást hallatszik, akkor egyáltalán ne nyiss ajtót. A mendemondák a csengő feltalálásával is folytatódtak. Állítólag, hogyha a csengő folyamatosan cseng, akkor valami borzalmas fog történni.

sleep8. Az elalvás kockázata
Az alvás igencsak veszélyes tevékenység, hiszen sérülékenyek vagyunk ebben az állapotban. Sokan úgy gondolták, hogy a hálóban nem szabad növényeket tartani, mert elszívják az oxigént a szobából. Régen azt is gondolták, hogy mély álomban a lélek elvándorol, ezért, hogyha hirtelen felébreszted magad, akkor könnyedén meghalhatsz. A holdfényben aludni pedig őrületet és vakságot okoz. Tükörrel szemben aludni szintén borzalmas ötlet, hiszen a negatív energiák megtapadnak a tükörben és visszajönnek hozzád az éjjel.

baby9. Újszülött babák
Régebben nagyon magas volt a csecsemőhalálozások aránya, ezért rengeteg babona kapcsolódik a babákhoz. Oroszországban az a mendemonda járta, hogy negyven napig nem szabad a babát megmutatni idegeneknek, így ki sem szabad vinni a házból. A keresztény tradíciók nagyon vigyáztak a babákra a keresztelésig, hiszen addig a babák nem mehettek a mennyországba. A Dominikai köztársaságban úgy gondolták, hogyha az üres bölcsőt ringatják, akkor a gyermek később megőrül.

whistle10. Éjjeli sugdolózás
Éjjeli beszélgetés rengeteg legendának ad otthont. Állítólag az éjjeli sugdosás szellemeket és kígyókat vonz. Japánban úgy gondolták, hogy a gyermekrablókat lehet ezzel bevonzani a házba. Törökországban úgy gondolták, hogy egyenesen az ördögöt hívod be a házadba a sugdosással.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: