10 rémálomba illő dél-amerikai legenda

A nyár utolsó sugarainál még lehet, hogy páran gondolkoznak utazási ötleteken. Lehetséges, hogy titeket pont Dél- és Közép-Amerika világa vonz. Hogyha ide indulnátok, azért legyetek tisztában pár helyi legendával is.

Wekufe – Chile
A Mapuche népcsoport nem hitt az ördögben a keresztény misszionáriusok érkezése előtt, de később megjelent náluk a wekufe. A wekufe egyben szellemlény és fizikális lény is, akik képes mindkét formában létezni. Az entitás sokszor állati alakot ölt, és képes lelkeket rabságába hajtani. Ráadásul imádnak betegségeket terjeszteni is.

Man who burned the Horror of a in an abandoned building

Silbon – Venezuela
A silbon egy olyan fiatal férfinak a szelleme, aki megölte az apját. El Silbont megbüntették a bűnéért, egyenesen egy ketrecbe vetették, ahol mérges, veszett kutyák tépték szét. Manapság azonban a földön vándorol, vért akar, miközben halott apja csontjait kell magával cipelnie.

Imbunche – Chile
Az El Imbunche egy torz gyermek, akit boszorkánymestereknek adtak el, akik a gyermeket azonnal szörnyeteggé alakították. Először felvágták a nyelvét, hogy villás legyen, majd a fejét hátra fordították, később felnyitották jobb vállát, ebbe helyezték a jobb lábát, és összevarrták. Amikor kész lett az átalakulás, akkor a gyereknek a boszorkányok barlangját kellett őriznie.

Cadejo – Guatemala
Ezek a lények vérre szomjas fekete kutyák, akiknek vörösben izzik a szemük, miközben Guatemala utcáit járják, hogy fiatal lányokat támadjanak meg. De nem kell annyira félni, hiszen van egy fehér, jó kutya is, akik a segítségedre rohan ellenük. De ha rossz ember vagy…akkor lehetséges, hogy megtapasztalod a haragjukat.

Tunda – Columbia
A 16. században 23 rabszolga menekült meg fogvatartóitól, és egész Dél-Amerikát végigküzdötték, hogy visszakapják szabadságukat. Állítólag annyira keményen harcoltak, hogy az Ördög felébredt a sikolyaikra. Sajnos az Ördög nem igazán szereti, ha felébresztik, ezért lemészárolta a rabszolgákat, de beleszeretett az egyik nőbe, és sok közös gyermekük született. A nő alakváltó lett (kiváltságokkal is jár, ha az ördög a pasid), aki képes volt bármilyen édesanya alakját felvenni, így elcsalni szerencsétlen gyerekeket az erdőbe, hogy később megegye őket.

el_cadejo__mexico__by_dieg0am-d5chap3

El Familiar – Argentina
Az El Familiar az ördög kígyó alakban. A legenda szerint egy bányatulajdonos idézte magához. A bánya sikeréért cserébe a kígyó minden évben megehetett egy dolgozót.

Ciguapa – Dominikai Köztársaság
Egy mágikus boszorkány, La Ciguapa egy hosszú hajú, meztelen nő, akinek lábai ellenkező irányba néznek. Férfiakat csábít el szexuális bájaival, később darabokra tépi őket.

El Coco – Chile
Éjjelente sétál ez a teremtmény az utcákon, vállán egy táskát cipel. El Coco bizony rossz gyerekeket keres, akiket benyomkod a táskájába, hazaviszi őket és megissza a vérüket.

ciguapa-768x544

La Llorona – ismeretlen
Maria szerelembe esett egy spanyol úriemberrel, aki három gyermekkel ajándékozta meg, de a férfi visszatért Spanyolországba és elvett egy másik nőt. Maria éppen emiatt a folyóba vetette magát három gyermekével együtt. A nő később La Lloronává változott, aki a szellemvilág és a föld között rekedt. Az entitás manapság gyermekeket rabol.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.