10 ok, amiért hihetünk a túlvilágban I.

Mai cikkünket szkeptikusok figyelmébe ajánljuk. Most hoztunk tíz bizonyítékot, amely a kételkedők figyelmét is felkeltheti.

10. A tudatunk a halál után is megmarad
Dr. Sam Parnia egy olyan férfi, aki sokat tud a halálról. Az orvos a szívleállás után pár órával is képes visszahozni embereket az életbe. Dr. Parnia interjúi alapján az emberi tudat az agyhalál után is fennmarad. Az orvos nem foglalkozik a paranormális magyarázatokkal, szerinte az orvostudomány még nem elég fejlett ahhoz, hogy teljesen megértsük az emberi tudat működését, amely független lehet az agyműködésünktől.

9. Testen kívüli élmények
1991-ben a híres énekes, Pam Reynold életveszélyes verőértágulatban szenvedett. Választania kellett egy veszélyes operáció és a biztos halál között. Reynold természetesen a műtétet választotta. Az énekest mesterséges kómába helyezték, a teste 15,5 fokos hőmérsékletre lett lehűtve. A szemét leragasztották, a füleibe fülhallgatókat helyeztek, amelyek folyamatos hangokat közvetíttek neki, ezzel figyelték agyának aktivitását.
Szinte teljesen lehetetlen, hogy Reynolds tapasztalt eseményeket. Úgy érezte, hogy a teste lebeg a műtő felett. Arra is emlékezett, hogy a rádióban a Hotel California című zeneszám ment. Később elmesélte az orvosnak, hogy mikre emlékszik, amelyeket az teljesen megerősített.

8. Találkozás a halottakkal
A klasszikus anekdotákat közé tartozik az elhunyt szeretekkel való találkozás. Sokan ezeket extrémen éles hallucinációknak gondolják. Azonban Dr. Bruce Greyson úgy gondolja, hogy ezek többek annál.
2013-ban publikált egy cikket kutatásairól, amelyben a halott szeretekkel való találkozás többszörösen meghaladja az élő emberekkel valót. Hogyha ezek random hallucinációk lennének, akkor épp annyi élő ember is lehetne bennük, mint elhunyt.
Még érdekesebb, hogy pár esetben olyan elhunyt rokonokkal találkoztak az emberek, akikről nem is tudták, hogy halottak. Sőt, olyan is előfordult, hogy nem is ismerték az adott személyt.

7. Extrém realitás
Dr. Steven Laureys egy olyan ember, aki egyáltalán nem hisz a túlvilági életben. Célja volt, hogy az összes halálközeli élményt tudományosan támassza alá. Azonban a kutatásai során olyan dolgokra bukkant, amelyeket nem tudott megmagyarázni.
A legfurcsább ezek közül a hiperrealitás. A halálközeli élmények során megtapasztalt emlékeknél azt várták volna, hogy idővel halványodni kezdenek, azonban egyáltalán nem ez történt. Az emlékek egyre élesebbek lettek. A túlvilág megtapasztalásának élménye egyáltalán nem úgy működik, ahogy a többi emlék.

6. Hasonlóságok
A legérdekesebb, hogy a halálközeli élmények hasonlítanak egymásra. Hogyha az agysejtek véletlen játékai lennének, akkor egyénenként eltérőek lennének.
Egy holland kutató 344 beteget vizsgált meg, akik szívmegállást szenvedtek el. Az alanyokkal egy héten belül beszélgettek a kérdezők. 8-12 százalék tökéletes halálközeli példákat hozott fel. A kísérleti alanyoknak nem volt semmilyen kapcsolatuk egymással, azonban mégis hasonló élményeket tapasztaltak.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.