10 mozis városi legenda, és ami mögötte van II.

A mozis városi legendák folytatása következik!

6. Ben Hur szekérverseny
A legenda: Állítólag a Ben Hur ismert szekérversenyes jelenténél az egyik vezető meghalt. A jelenetet azonban kivágták a filmből, mert ez volt a férfi özvegyének kívánsága.
A valóság: Az egyetlen haláleset a Ben Hur forgatása közben a film producerét érte, aki szívrohamban halt meg.

7. A síró bohóc legendája
A legenda: 1972-ben Jerry Lewis rendezett egy filmet, amelyben szerepelt is. A mozi egy német bohócról szólt, akit politikai fogolyként tartottak fogva egy náci táborban a második világháború alatt. A film sohasem került nyilvánosság elé. Sokan azt állították, hogy Lewis szégyellte a végeredményt. A mai napig csak pár ember nézhette meg a The Day The Clow Cried című filmet.
Az igazság: A valóságban a film körül rengeteg pereskedés zajlott már 1972-től kezdve. A probléma a pénzügyi finanszírozással volt.

8. A Ragyogás rendezője rendezte meg a Holdra szállást is
A legenda: Amióta a Ragyogás elérhető VHS kazettán, azóta rengeteg összeesküvés-elmélet ütötte fel a fejét. Az egyik legérdekesebb az, hogy Stanley Kubric rendezte meg az 1969-es Holdra szállást is. A városi legenda szerint a Ragyogás sok esetben igazolja, hogy Kubric rendezte meg a Holdra szállást is. Ezeknek a nyomoknak a java előkerül a Room 237 elnevezésű dokumentumfilmben.
Az igazság: A NASA két asztronautája landolt a Holdon 1969. július 20-án. Még meg is jegyezték, hogy Stanley Kubricnak semmi köze sem volt a misszióhoz.

9. A színésznő halála 
A legenda: 1964-ben a harmadik James Bond filmben van egy jelenet, amelyben egy fiatal nő hal meg Auric Goldfinger keze által. A nő teste arany festékkel van bevonva, amely fulladását okozta. A legenda szerint a színésznő, Shirley Eaton valójában meghalt a testfestéktől. Állítólag az összes pórusa eltömődött, így képtelen volt lélegezni.
Az igazság: A valóság az, hogy a teljes test befestése nem okoz halált. Annyi lehet a veszélye, hogyha túl sokáig viseled a teljes testeden a festéket, akkor a szervezeted túlmelegíti magát.

10. A Blair Witch Project igazi dokumentumfilm volt
A legenda: A film egy kiszivárgott felvétel, amelyet három iskolás fiatal készít egy boszorkányról. Az egészet úgy prezentálták, mint egy valóságos dokumentumfilmet.
A valóság: A megjelenése után azonnal elmondták, hogy a The Blair Witch Project egyáltalán nem igazi, az egész történet az írók és a rendezők agyszüleménye.

forrás:MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.