10 mozis városi legenda, és ami mögötte van I.

Mozis városi legendák a filmek kedvelőinek!

1. Ózos öngyilkosság
A legenda: Már korábban is beszámoltunk róla, hogy az eredeti Óz, a csodák csodája részben van egy jelenet, ahol a háttérben egy embert láthatunk, aki mintha felakasztaná magát. A városi legenda szerint ez történt.
A valóság: A háttérben egy hatalmas madár van, amelyet az állatkertből kölcsönöztek a forgatásra. A legenda 1989-ben kezdődött, amikor a film videokazettán is megjelent. Mára bizonyított, hogy a legenda hamis.

2. Három férfi és egy szellem
A legenda: A Három férfi és egy bébi 1990-ben jelent meg kazettán. Akkor ütötte fel a fejét az a legenda, hogy egy kisfiú szelleme áll a függöny mögött, amikor Jack Holden és anyja elsétálnak az ablak előtt kezükben a kislánnyal. Úgy gondolták, hogy egy fiú szellemével állunk szemben, aki öngyilkosságot követett el a házban, amelyben a filmet forgatták.
A valóság: az alak a függöny mögött egy papírból kivágott életnagyságú baba, amely kalapot visel. Ez szerepelt volna a történetben, de végül kivágták a filmből.

3. Vissza a jövőbe
A legenda: 1989-ben mutatták be a Vissza a jövőbe második részét. Gyerekek és tinédzserek ácsingóztak a Matel által gyártott levegőben száguldó deszkák után. Állítólag Michael J. Fox maga nyilatkozta, hogy a deszkák valóságosak, de azért nem kaphatóak, mert túl veszélyesek lennének.
Az igazság: Természetesen a lebegő deszkát speciális effektekkel valósították meg.

4. A pajkos Szimba
A legenda: Amikor 1995-ben megjelent az Oroszlánkirály kazettán, akkor sokan úgy látták, hogy a SEX szó száll fel a porból, amikor Szimba lehanyatlik a kőszirtre. Rengeteg konzervatív aktivista felháborodott, tiltakoztak, hogy rejtett üzenetekkel próbálják szexuális tevékenységekre rávenni a gyerekeket.
Az igazság: a valóság az, hogy a SFX látható a porban, amelyet az animátorok rejtettek oda.


5. A Poltergeist szellemrendezője
A legenda: Tobe Hooper rendezte a híres 1982-es horrorfilmet, a Poltergeistet, amelynek producere Steven Spielberg volt, aki a rendezői munkálatokban is részt vett. Ez viszont nem lehetséges, hiszen ekkor Spielberg szerződésben állt az Universal Studio-val, amely az E.T. rendezésével bízta meg. Azonban sokan állítják, hogy Spielberg igenis részt vett a Poltergeist munkálataiban. Rengetegen vitáztak rajta, hogy ki a Poltergeist igazi rendezője.
Az igazság: Hooper a rendező, Spielberg csak a producer és a kreatív erő volt a forgatások során.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “10 mozis városi legenda, és ami mögötte van I.

  • 2018-10-25 at 3:08 PM
    Permalink

    Flash videók helyett nem lehetne mást belinkelni? A flash ugyanis nem menő már évek óta, konkrétan a legtöbb böngésző nem támogatja.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.