10 menő hely, amit nem lehet meglátogatni

1. Heard Island Vulkán, Ausztrália
Ez a kopár antarktiszi sziget Ausztrália külső területén található. Talán ez a sziget a világ egyik legelhagyatottabb helye, amelyen hegyek és gleccserek vannak. Élővilága igen változatos: pingvinek, fókák és tengeri madarak élnek errefelé. Ráadásul hatalmas működő vulkán is található a szigeten. A helyszín sajnos nem látogatható, körülbelül két hétnyi hajózásra lenne szükség bármely lakott területről, hogy ide eljuthassunk.

Top 10 Coolest Places You'll Never Visit

2. Kígyó-sziget, Brazília
A Kígyó-sziget 20 mérföldnyire található Sao Paulo partjaitól. A szigeten találhatóak a világ legveszélyesebb kígyói. Legalább négyezer kígyó található a szigeten. Néhány évente beengednek pár tudóst a szigetre, hogy tanulmányozzák a kígyókat.

image

3. North-Sentinel sziget, Andaman-szigetek
Ez a kicsi, erdős sziget Bengáli-öbölnél annyira körül van véve korallzátonyokkal, hogy nehéz megközelíteni hajóval. De itt emberek is élnek, akik teljesen elzártan élnek a modern civilizációtól. 2008-ban két halász tévedt erre, akiket megöltek az ott élők, de a 2004-es cunami miatt is sodródtak ide más emberek, akiket nem láttak szívesen a törzs lakói.

4. Lascaux barlang, Franciaország
Ezekben a barlangokban találhatóak az egyik legrégebbi barlangfestmények. Az alkotások 17 ezer évesek, amelyeken főként hatalmas állatok láthatóak. A barlangok a világörökség részei, de 2008-ban teljesen elzárták ezeket a látogatóktól, csak néhány tudóst engednek be ide.

5. Poveglia, Olaszország
Ez a kicsi sziget Olaszország északi részén található. A történelem során erődítményként szolgált, máskor pedig a bubópestis karanténjaként, később pszichiátriaként szolgált. 1968-ban bezárták a kórházat és elhagyták a szigetet. Állítólag ez a világ legkísértetiesebb helye. A pletyka szerint vannak itt háborús áldozatok, pszichiátriai betegek is a szigeten. Ma teljesen le van zárva.
image

6. A Vatikán titkos archívumai
Vatikán városában rengeteg titkos iratot találhatunk. Michelangelo levelei, VIII. Henrik iratai és még rengeteg fontos dokumentum, amelyeknek száma körülbelül 35 ezerre rúg. Csak egy nagyon kicsi személyzet gondoskodik ezek épségéről. Igencsak nehéz megkapni az ezzel kapcsolatos munkát.

7. Ise Grand szentély, Japán
Isa Shrine Japánban található, amelyet Amaterasu-omikami istennőnek szenteltek. Kettő központi szentély és 125 kisebb található errefelé, amelyeket még a harmadik században emeltek. Senki sem mehet a helyszín közelébe, csak shinto papok és papnők, azok közül is csak a magasabb rangúak.
image

8. 51-es körzet, Nevada
Az 51-es körzet Nevada államban található bázis, amelyet a mai napig tesztlabor, ahol az Egyesült Államok teszteli a gépeket és a fegyvereket. Sokan úgy gondolják, hogy itt bizonyítékok lapulnak a földönkívüliek létezésére is. Igazán népszerű célpont az UFO-vadászok számára, de természetesen ide is tilos a belépés.

image

9. Qin Shi Huang sírja, Kína
Kína első császárának, Qin Shi Huangnak sírja egy kínai domb gyomrában található, amely állítólag olyan objektumokkal van tele, amelyekre szüksége lesz a hódítónak a túlvilágon. Itt található a híres agyaghadsereg is. Az egészet 1974-ben fedezték fel, de a temetkezési hely java még ma is ismeretlen. Azonban a kínai kormány lehetséges, hogy sohasem fogja megengedni a feltárást.

10. Svalbard, Norvégia
A Spitsbergen sziget Norvégiához tartozik, amelynek tárolójában 850 ezer mintát és 4000 növény magjait tárolják a világ minden tájáról. Ez a hely foglalkozik a fajok megőrzésével, hogyha bármilyen katasztrófa következne be a földön. A hatalmas épület természetesen elzárt a látogatóktól.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.