10 kísérteties tény a Halloweenról II.

sb10062917rr-0015. Cukorkagyűjtés
Talán a “csokit vagy csalunk” (trick-or-treat) a legismertebb Halloween szokás, azonban az eredete a mai napig ismeretlen. Rengeteg más kultúrában ismert ugyanez. Valószínűleg a régi kelta időkből ered, amikor az özvegyek és az árvák könyörögtek élelemért, amelyet a télre akartak gyűjteni maguknak.
Maga a “trick-or-treat” kifejezés valószínűleg a huszadik században terjedt el az ír bevándorlóktól.

day-of-the-dea4. A holtak napja
Sok ember úgy gondolja, hogy a holtak napja a Halloween mexikói változata. Ezen a napon ők is a halállal és a félelmetes kosztümökkel foglalkoznak, azonban teljesen más szemszögből. A Halloween ünneplése inkább félelmet jelent haláltól és a lelkektől, azonban a holtak napja inkább ünnepli és magasztalja a halált. A mexikóiak szerint ilyenkor visszatérnek a holtak lelkei a földre, amit meg kell ünnepelni. Éjjelente a családtagok sokszor a temetőbe vándorolnak és ott is töltik az éjjelt.

1064078353. Babonák
Képzeld el, hogy Halloween éjjelén odakint vagy, és egyedül sétálsz az úton, később léptek moraját hallod mögüled. De nem fordulhatsz meg, hogy megnyugtasd magad, hiszen Halloween éjjelén nagy eséllyel találkozhatsz magával a halállal. Hogyha a szemébe nézel, akkor mindennek vége.
Ezzel persze nem ért véget a babonák sora. Meg lehet próbálkozni azzal, hogy egyik kezedben egy gyertyát tartasz, másikban egy tükröt és hátrafelé sétálsz lefelé a lépcsőn. Állítólag így megláthatod jövendőbeli kedvesedet (bár nagyobb eséllyel az orvosnál kötsz ki, azonban lehet, hogy az orvos is facér?).

3876366736_362543322f_z2. Kísértetjárta házak
Halloween környékén nagyon népszerűek a kísértetjárta házak. Igazán borzongató élmény lehet egy ilyenre elmenni a barátaiddal. Hiába tudod, hogy megrendezett a riogatás, akkor is félni fogsz tőle. Persze az itt dolgozóknak is vannak félelmetes élményei. Egyszer egy lány esett kómában egy ilyen kísértetjárta házban.

1193838577_68611. Salem
Salem a világ Halloween fővárosa. A legtöbb dekoráció és rémületes jelmez itt található, emellett számos kísérteties látványosság is várja a látogatókat. Salem Halloweenkor igazán különleges élményt nyújt. Rengetegen viselnek kosztümöt az utcákon, életre kel Salem boszorkányos múltja is.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.