10 jel, ami arra utal, hogy egy gyermek idős lélek

 

Mostani cikkünkben tíz jelet fogunk boncolgatni, amely arra utal, hogy a gyermekünk idős lélek.

1. Úgy fest, mintha nem ebből a világból származna
Főleg az a jel utal erre, hogy a gyermek olyan mintha saját világában létezne csak, mintha nem is erről a bolygóról származna. 

2. Sokszor töprengőek
Az idős léleknek számító gyerekek sokszor elmerülnek gondolataikban, amíg mások szaladgálnak körülöttük.

3. Problémájuk van a beilleszkedéssel
Sokszor nem illeszkednek bele a saját korosztályukba, nem jönnek ki más gyerekekkel. Sokszor piszkálják is őket emiatt. 

4. Kapcsolódnak olyan emberekhez, akik sokkal idősebbek náluk
Ezek a gyerekek szeretnek idősebbekkel időt tölteni. A tanárokkal barátkoznak, szeretnek idősekkel beszélgetni, mivel pszichésen velük vannak egy szinten. 

Clipboard-1

5. Nem figyelnek a hatalomra
Az idős lelkű gyerekek sokszor nagyon intelligensek, megfigyelők, de nem szeretik elfogadni a hatalom parancsait. 

6. Szeretnek egyedül lenni
Ezeknek a gyerekeknek sokszor az egyedüllét a legstimulálóbb, ezért nem mindig vonódnak be a játékokba.

7. Nagyon kíváncsiak
Nagyon korai életkortól kezdik építeni a tudást és a bölcsességet, ezért rengeteg kérdést tesznek fel a világról. Szeretnek olvasni, felfedezni, kísérletezni.

8. Vagy túl jól teljesítenek vagy rosszul
Az idős lelkű gyerekek sokszor kreatívak és érzékenyek. Képesek kemények dolgozni, de a logikus dolgok néha nehezen mennek nekik, esetleg rosszul bírják az iskolarendszert, amely problémákat okozhat.

9. Felelősségteljesek és függetlenek
Általában ezek a gyerekek nagyon megbízhatóak, szeretnek segíteni másoknak. 

10. Ha beszélnek, akkor idősnek tűnnek
Sokszor a beszélgetések közben is sokkal érettebbnek tűnnek a saját koruknál.

forrás: TheMindUnleashed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “10 jel, ami arra utal, hogy egy gyermek idős lélek

  • 2015-06-16 at 1:02 PM
    Permalink

    Ez érdekes. A szüleim mesélték egyszer, hogy milyen voltam kisgyermeknek, s jónéhány dologra magam is emlékszem. Amiket itt pontokba szedtél ez mind jellemző volt rám, sőt néhány még a mai napig is igaz. Már az oviban is ‘ különc’ voltam. Nem szerettem a többi gyerekkel játszani. Vagy félrehúzódtam egy sarokba gondolkodni vagy netán álmodozni, vagy felkerestem egy felnőttet, ha épp beszélgetni volt kedvem. Sohasem babáztam vagy szaladgáltam a többiekkel, a játékaimban mindíg az érdekelt, hogy hogyan működik és mi van benne. Emlékszem volt egy plüssmacim, egy bárány. Általában vele játszottam, az sem volt éppen normálisnak nevezhető, hogy beszélgettem vele, amiben az volt a különös, hogy válaszolt. Erre tisztán emlékszem. Hallottam a hangját, amit rajtam kívül senki sem hallott. Aztán rá olyan egy évre végleg elhallgatott. Egyébként mindíg is történtek körülöttem furcsa dolgok. Az iskolában kerültek is miatta. Én voltam az osztály fekete báránya. Sohasem értettem, hogy mik ezek a furcsa dolgok, az az egy biztos, hogy nem vagyok éppen egy átlagosnak nevezhető lány. És a beszélő plüssmaci még semmi ahhoz képest, ami körülbelül 12 éves korom óta történik velem. Próbáltam titkolni, leplezni a dolgokat, voltak idők, amikor bezárkóztam a szobámba, ami pár napig működött is, aztán az egész kezdődött előről. A legrosszabb az egészben az, hogy nem tudom mi ez az egész és hogy nem beszélhetek erről senkinek, mert őrültnek tartanának. Bár néha elgondolkodom rajta, hogy tényleg őrült vagyok.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.