10 hátborzongató kísértettörténet Vermontból II.

5. Kísérteties motel
A Golden Stage vendéglőt 1788-ban alapították. Közelében rengeteg helyi látványosság helyezkedik el. Régebben privát házként szolgált, de a hatvanas években vendéglőt nyitottak a helyszínen. Az épületet már többször renoválták. Állítólag a vendéglőt egy kedves és helyes szellem kísérti, aki úgy fest, mint Robert Redford és a régi kabátjában járkál végig a folyosókon. Sokszor hallanak lépteket is, amelyek tőle származnak.

02

4. A Zöld Hegy Vendéglő
1840-ben született meg “Csizmás” Berry a vendéglő egyik szobájában, amely ma a 302-es számot viseli. Édesanyja házvezetőnő volt, amíg apja a lovakkal foglalkozott. Amikor felnőtt ő maga is a ház körül tevékenykedett. Nagyon szerették a városban, hősként ünnepelték, miután megmentett rengeteg embert egy elszabadult karavánból. Később azonban alkoholista lett, és elbocsájtották állásából. Később az országot járta és megtanult táncolni. Halála azonban a vendéglő közelében következett be, amikor megmentett egy gyermeket a hóvihartól. Állítólag a látogatók még most is szoktak hallani táncos lábát a folyosókon.

08

3. Shelburne múzeum
A Shelburne múzeum Vermont északi részén található. Hatalmas területen terül el és 39 régi épületből áll. Ezek közül egy egy régi farmház, ahol furcsa családi kollekciókat állítanak ki. Ez a rész csak május és október között tekinthető meg. Rengeteg antik baba található itt és számos művészeti alkotás. A régi öregek szerint szellemek járkálnak a földeken. Állítólag a túra vezetője már látott egy síró gyermeket, aki az árnyékban ült, és furcsa, megmagyarázhatatlan hangokat is hallottak.

01

2. A vasúti szerencsétlenség
1887. február 5-én borzalmasan hideg volt. A Boston-Montreal expressz éppen a White River felett kelt át a Harford hídon, amikor a hátsó kocsik kisiklottak a sínekről egyenesen a vízbe. A szerelvények lángra lobbantak és a hidat magát is pusztulásra ítélték. Csupán az első kocsi élte túl a katasztrófát. Összesen 37 ember halt meg és 50 megsérült. Az embereket a legközelebbi csűrbe szállították, amely a mai napig áll. Állítólag innen még most is lehet hallani néha napján az emberek sírását.

09

1. Vermont Egyetem
Burlington Vermont legnagyobb városa, ahol egyetem is található, amelyet 1791-ben alapítottak. Több ezer diák diplomázott már itt, de vannak olyanok, akik jobban kötődnek az épülethez.
Állítólag John Nabb kapitány is kísért errefelé, aki régi tulajdonosa volt az egyik épületnek. A kapitány sokszor becsapja az ajtókat és az ablakokat.
Az egyetem egyik legtragikusabb eseménye 1920-ban történt, amikor egy fiatal orvostanhallgató megölte magát a kollégiumban. Állítólag az ő lelke is ott ragadt.

10

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.