10 furcsa trükk, amely megkönnyítheti az életünket I.

Sokszor mindannyian túl komolyan vesszük az élet dolgait, emiatt számos kellemetlenségben lehet részünk. Most hoztunk pár furcsának tűnő tippet-trükköt, amely segíthet abban, hogy túltegyük magunkat a nehézségeken!

videogame10. Gondolj az életre úgy, mintha videojáték lenne!
Sokan úgy gondolják, hogy a videojátékok csak időpocsékolásnak jók. Azonban egy egyetemi kutatás szerint nagyszerű eszközei lehetnek az egészséges kapcsolatok fenntartásában, ráadásul velük hatékonyan küzdhetünk meg a depresszióval és a szorongással is. Kreáltak is egy játékot, amelynek a SuperBetter nevet adták. Ebben a hétköznapi problémákkal kell megküzdeni a játék során. A játék ezen a honlapon érhető el és állítólag nagyon hatékony!

posture9. Testtartás
A szociális hierarchiánk is kifejeződik testtartásunkban. Testünk nyelvén rengeteg érdekes dolgot fejezünk ki. Ráadásul ez oda-vissza is működik, hiszen az agyunk is reagál a testtartásunkra és a gondolatainkra. Az alárendeltség visszafordítható, hogyha figyelünk a testtartásunkra. Sokkal magabiztosabbnak érezhetjük magunkat, hogyha külsőleg annak tűnünk, ezért érdemes kihúzni magunkat.

fast8. Hagyd abba az evést!
Az étel nagyon fontos szerepet játszik az alvási ritmusunkban. A testünket a cirkadián ritmusunk, a biológiai óránk kontrollálja, amely egyensúlyban tartja az alvást és az ébrenlétet. Azonban más tudósok szerint van az étkezéssel kapcsolatban is beépített óránk. Hogyha egy új alvási metódushoz akarod szoktatni magad, akkor az ébredés előtt 16 órával abba kell hagynod az étkezést. Például, hogyha az új munkád miatt kilenckor kell kelned, akkor már 5 óra után nem ehetsz, így a tested alkalmazkodik az új ritmushoz.

lazy7. Ne próbálj meg sikeres lenni!
A legtöbb ember így gondolkozik: “hogyha keményebben dolgozok, akkor sikeres és boldog leszek.” Azonban egy pszichológus szerint a valóság sajnos nem így van. Hogyha elérünk egy célt, akkor ez újabb szintre emel bennünket, amely újabb, még nehezebb kihívásokat hoz. Ez a pszichológus úgy gondolja, hogy a pozitív környezeti tényezők megtalálása az út a boldogság felé.

THEHANDS!6. Használd a nem domináns kezedet!
Sokan hanyagoljunk a nem domináns kezünk használatát a mindennapi teendők során. Hogyha dühös vagy, akkor is érdemes használnod a nem domináns kezedet, mert ez állítólag segít. Kutatók azt találták, hogyha az emberek energiát fektetnek arra, hogy a nem domináns kezüket használják, akkor a harag és az agresszió mértéke csökken.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.