10 félelmetes városi legenda videojátékokról I.

Az igazi megszállott videojáték rajongók körében is terjednek igazán félelmetes városi legendák. Most ebből szeretnék bemutatni egy párat!


10. Killswitch

A Killswitch nevű játékot egy szovjet játékcég alkotta meg 1989-ben. Csupán limitált kiadásban volt elérhető (5000-10000 példány között), és nagyon népszerűek volt a szovjet játékosok között. A játékban egyébként a túlélés volt a tét. Két karakterrel lehettél: egy lánnyal vagy egy láthatatlan démonnal. A cél az volt, hogy egy elhagyott bányából juttasd ki a játékosodat, ahol démonok és szörnyek támadnak rád. Sajnálatos okokból senki sem volt képes végigvinni a játékot úgy, hogy a láthatatlan démont irányította. Állítólag, hogyha ez meg is történt volna, akkor a játék mindent letörölt volna a merevlemezedről.
2005-ben Ebay-en megvásárolta a játékot egy japán férfi. Ryichi azt tervezte, hogy dokumentálni fogja, ahogy végigviszi az egész játékot. Azonban egyetlen videót töltött fel a YouTube-ra, amelyen a számítógépe előtt ül és sír.


9. Squall halott

A Final Fantasy VII és VIII nagyban megelőzte korát, és számos emlékezetes karaktert tartalmazott. Ilyen volt Squall is. Állítólag az első CD végén Squall az egyik főgonosszal harcol, és belehal sérüléseibe. Hiába tér vissza teljesen sértetlenül a második CD során, a nagy játékosok úgy gondolják, hogy Squall halott, ezért is olyan szürreális a játék folytatása.

8. Levendula város-szindróma
A játékot először Japánban mutatták be, amely elég nagy öngyilkossági hullámot és betegségeket okozott a 7 és 12 éves gyermekek körében. A gyerekek akkor lettek betegek, amikor elértek a Levendula városba. Állítólag a színek és a zavaró zene fejfájást, émelygést okozott a gyerekeknél, amely növelte az öngyilkosságok számát is. Mire más országokba is elért volna, addigra megváltoztatták a zenét. Azonban itt egy videó az eredetiről:

7. A Fallout 3 megjósolja a jövőt
A történet egy poszt-apokaliptikus világban játszódik. Állítólag a játék képes megjósolni a jövőt, amely a játékban rejtett üzenetek formájában bukkan fel. Sokszor hallhatunk morze jeleket, azonban mások a rádióállomásról is hallottak rejtett üzeneteket. A játék szerint Erzsébet királynő 2014. március 19-én fog elhunyni. Ha ez tényleg így lesz, az igazán hátborzongató.
6. Az Earthbound végén abortuszt kell végrehajtani
Az aranyos játék végén egy abortuszt kell végrehajtani, hogy megöld a gonoszt és megmentsd a világot. A játék készítője bevallotta, hogy egy film ihlette számára a játék végét, amely traumatikus élményként hatott rá gyermekkorában.
forrás: ListVerse
.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.