10 félelmetes szellemtörténet II.

A tegnapi cikkünk folytatása következik.

6. A Strucc Szálló
John Jarmannak volt egy okos terve. Szállóját egy főútvonalon állította fel, amellyel a Londonba igyekező turistákat próbálta bevonzani. De a szállónak igen változatos szobái voltak. Néhány szobája igencsak gazdag utazóknak volt kifejlesztve, de volt olyan szoba is, ami a konyha felett foglalt helyet. Lehet páran felfigyeltek arra, hogy az ágy a földhöz volt szögelve, de sokan biztosan nem. Ráadásul a szoba sokszor felforrósodott, de a fáradt utazók általában nem foglalkoztak vele. Azonban egyetlen csapóajtó és máris sikoltozva estek bele a konyha forrásban lévő vizébe.
Állítólag Jarmnak 60 embert gyilkolt meg a szállóban a tizenhetedik században a felesége segítségével. Élve megfőzték az embereket és a pincébe rejtették a holttesteket.  A szálloda még mindig a helyén áll, és sokan hallanak furcsa sikolyokat. Az ott dolgozók hirtelen hangokat, villogó fényeket látnak, amelyek a meggyilkolt lakó kísértetei lehetnek.

640px-Colnbrook_Village_Ostrich_Inn

7. Baker Hotel
Képzelj el egy hatalmas, elhagyatott hotelt, ahol a padló minden egyes léptednél nyikorogni kezd. Fojtott fény szűrődik át a függönyök mögül, lépteket hallasz és egy kisfiú hangját, aki azt súgja “Ez fáj, anya”.
Ez a Baker Hotel, amely Texasban található. A hotel 1972-ben zárta be kapuit, pedig előtte rengeteg híres ember szállt meg errefelé. Manapság pedig helyi szellemes látványosságnak számít. Van erre fehér ruhás nő és egy néni is tolószélben.

640px-BakerHotelTX

8. 29 Hanbury Street
Hasfelmetsző Jack legendája volt az első olyan történet, amely médiaszenzációt is hozott magával. Annie Chapman Jack második áldozata volt, akinek testét a Hanbury utcán fedezték fel 1888-ban. Fejét majdnem levágták, hasát pedig teljesen felmetszették. A ház az 1970-es évekig állt a Hanbury utcán, és sok ember szerint Annie Chapman fejnélküli szellemét lehet itt látni, ahogy az utcákon vándorol.

JacktheRipper1888

9. Atsugi hangár
1945. augusztus 15-én Hirohito császár rádiós bejelentésben közölte, hogy Japánt körbevették a szövetséges erők, amely a második világháború végét jelentette Ázsiában.  15 nappal később MacArthur generális érkezett meg az Atsugi légierő állomáshoz, hogy Japánt végre hivatalosan is térdre kényszerítse. Állítólag halott kamikaze katonák testein keresztül kellett átmennie. Az Atsugi bázison rituális öngyilkosságot követtek el a katonák. Sokan úgy gondolják, hogy lelkük örök életre a hangárban maradt. Éjjelente az ajtók maguktól csapódnak be és a lámpák villódzanak errefelé is.

MacArthur_arrives_at_Atsugi;ac01732

10. Letchworth Village
Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, hogy egy elhagyatott elmegyógyintézet félelmetes helyszín. De még ennél is borzalmasabb hely Letchworth Village, amelyet 1911-ben építettek. Errefelé tesztelték a himlő ellenszerét, amelynek alanya egy nyolcéves kisfiú volt, aki természetesen ebbe nem egyezett bele. A húszas években egyre több legenda keringett a helyszínről, de 1921-ben már kitudódott, hogy 1200 páciens él a szigeten, akiknek java része kisgyermek volt. Az is kiderült, hogy Dr. Charles Little főleg orvosi kísérletek céljára használta a pácienseket. A helyszínt csak 1996-ban zárták be véglegesen, de a mai napig úgy gondolják, hogy kísértetjárta hely.

640px-Letchworth_Village_building_Dec_11

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “10 félelmetes szellemtörténet II.

  • 2015-07-23 at 10:47 AM
    Permalink

    Köszönöm eme nagyszerű posztot! 🙂 Izgalmas volt elolvasni a második részt! Nem semmi helyek vannak 🙂 Még ha nem is igazán tudok hinni az ilyen szellemes dologban még akkor sem tenném be a lábam ilyen épületekbe!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.