10 félelmetes japán városi legenda II. rész

5. Az Inokashira Park átka
A csónakázás igen romantikus tevékenység. Mi szólnál ahhoz, hogyha ez egy átok lenne, ami véget vet a kapcsolatodnak? A híres Inokashira Park Tokióban található, azonban a szerelmeseknek fel kell készülniük egy csúnya átokra is, hiszen aki a tavon csónakázik, az kiszeret párjából. Benzaiten, a vizek istennője volt féltékeny a párokra, ezért átkozta meg a vizet. Szóval csak óvatosan, hogyha romantikus túrára indulnátok arrafelé!

4. A Sony időzítő
Az 1980-as években az emberek sorra panaszkodtak, hogy megvásárolt Sony eszközök elromlik, miután lejár a garancia. Az terjedt el, hogy a Sony időzítőt rak a szerkezetekre, amivel pontosan meghatározza az idejüket. A pletyka 2006-ban is felütött a fejét laptopok kapcsán.
A probléma csak az, hogy még soha, senki sem talált időzítőt egyetlen szerkezeten sem.3. Az elveszett frigyláda
Indiana Jones tanította meg az egész generációt a frigyláda történetére. Egy japán legenda úgy tartja, hogy a láda a Tsurugi hegy tetején, Shikoku szigetén található.
A legérdekesebb az, hogy a ládát Mózes építette és hatalmas erőkkel bír. De mi köze ehhez Japánnak, ami messze áll a keresztény vagy zsidó kultúrkörtől? Ráadásul az előbb említett hegy a Shintoizmussal van összefüggésben. Sohasem tudhattuk meg, hogy ténylegesen ott van-e a frigyláda, hiszen mára tilos a hegyre látogatni!

2. Emberi oszlopok
Képzeld el, hogy kedvenc épületeidben emberi maradványok lelhetőek fel! Japánban a legenda él, hiszen a feudális birodalomban néha fontos emberek vállalkoztak arra, hogy hitobashirák lesznek. Ez azt jelentette, hogy öngyilkosságot követnek el, majd testüket az épületbe falazzák, így ők lesznek annak védelmezői.


1. Shirokiya halálesetei
1932-ben a Shirokiya boltban tűz ütött ki, amely 14 ember halálát okozta, amely egy bizarr városi legendát is hozott a japánoknak.
A füst és zavarodottság közepette egy női eladó le akart mászni az épület nyolcadik emeletéről. A tűzoltók megkérték, hogy másszon le a biztonsági kötélen. A nő el is indult lefelé, azonban félúton megzavarta az erős szél. A nő kimonót viselt, bugyi nélkül! Az eladó, attól félve, hogy lelepleződik a titka, inkább elengedte a kötelet, hogy eltakarja a testét, ezért pedig az életével lakolt.
Az érdekesség, hogy mára a Shirokiya boltokban a nőknek muszáj alsóneműt viselniük. A tanulság egyértelmű: mindig viselj alsóneműt, nehogy ez okozza a halálodat!

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “10 félelmetes japán városi legenda II. rész

 • 2018-04-29 at 2:37 PM
  Permalink

  Bocs, hogy nem a lényeghez szólok hozzá, de nem lakolt, hanem fizetett. Meglakolni valami bűn miatt szoktunk, ő pedig éppen a szemérmessége miatt halt meg.

  Reply
  • 2018-04-30 at 7:42 AM
   Permalink

   Bocsánat, majd javítom. Egyedül viszem az oldalt szinte, néha becsúsznak a hibák 🙁

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.