10 félelmetes japán városi legenda I. rész

Japán. A legaranyosabb és a legfélelmetesebb dolgok hazája egyben. Sokunknak a mosolygós japán lánykák és a cseresznyevirágok ugranak be, azonban a legfélelmetesebb horrortörténetek is Japánból erednek. Most bemutatunk egy pár félelmetes városi legendát!

10. Az Okiku baba
Az Okiku baba még egyet hozzátesz a szellemek által megszállt babák sorához. A babát az első tulajdonosáról nevezték el, kimonót visel és a haja növekszik! Meg is található egy Mannenji szentélyben Iwamizawában. A legenda szerint egy tinédzser fiú adta a babát kétéves kishúgának, aki tragikusan veszítette el az életét. A kislány nagyon szerette a babát, azonban hamarosan tragikusan elhunyt. A család azonban nem vált meg a babától. Hamarosan felfedezték, hogy a baba haja folyamatosan növekszik.

9. A vörös szoba átka
A felugró ablakok az interneten átkozott dolgok. Azonban mi van akkor, hogyha egy fajta azonnali halállal fenyeget? A vörös szoba átka egészen egyszerű történet. Egy felvillanó ablak egy vörös ajtót mutat neked azzal a kérdéssel, hogy “Tetszik a vörös szoba?”. Hogyha egyszer rákattintottál, akkor további kérdéseket kapsz megválaszolásra. Hogyha a végére érsz, akkor egy névlistát kapsz, amin te is szerepelsz (mellette néhány barátod). Ez volt az utolsó dolog, amit életedben csináltál, hiszen a következő napon holtan találnak a szobádban, ami a véreddel lesz vörösre festve.
A legenda hátborzongató háttértörténete, hogy 2004-ben egy lány meggyilkolta a barátnőjét, állítólag a Vörös szoba a leglátogatottabb oldalai között volt.

8. A zsebkendő reklám átka
A Kleenex papírzsebkendő a nyolcvanas években egy kisfiús reklámot mutatott be, amelyben pici szörnynek van felöltözve egy kisfiú. Számos külföldi néző borzalmasnak találta a reklámot, ráadásul Japánban az terjedt el, hogy a reklám készítői mind misztikus körülmények között haltak meg. Tényleg hátborzongató..

7. Jinmenken
A Jinmenken olyan kutya, amelynek emberi arca van. Állítólag autópályákon rohan hatalmas sebességgel. Szerencsére a Jinmenken egyáltalán nem félelmetes. Azonban lehetséges, hogy genetikai kísérletek eredménye, amelyeket laborban fejlesztettek ki. Esetleg megrekedt szellemek, akik az autóutakon kísértenek.

6. A ventilátor átka
A történet eredetileg Koreából származik, azonban az egész ázsiai térségben elterjedt. A történet egyszerű, hogyha egy ventilátort bekapcsolva hagysz egész éjjelre, akkor meghalsz. Néhányan úgy gondolják, hogy a dél-koreai kormány terjesztette el a legendát a hetvenes években, hogy csökkentsék az áramfogyasztást, azonban ez sem hangzik túl logikusan. Azonban Ázsiában nagyon komolyan vették a dolgot, még honlapot is szenteltek neki.

forrás: ListVerse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.