10 emberi viselkedés tudományos magyarázata II.

Folytatódjanak a viselkedések, amelyekre vannak tudományos magyarázatok!

5. Vita saját magaddal
Mindenki érezte már azt a kellemetlen érzést, hogy valamiben nem értett egyet saját magával. Például, hogyha fogyókúrázik, és felajánlanak neki egy szelet csokit. Sokszor magunknak teszünk ígéretet: “rendben, ezt még megeszem, de holnap elmegyek edzeni.” Kivel is vitázunk ilyenkor? Valójában az agyunkkal, aki néha egy másik személyként viselkedik.

4. Nevetés
A nevetés tulajdonképpen nagyon abszurd dolognak tűnhet. Furcsa hangokat adunk ki, amelyeket szórakoztatónak találunk. A tudósok szerint, amikor nevetünk, azt kommunikáljuk, hogy megbízhatnak bennünk. Az emberek sokkal kevesebbet nevetnek, amikor egyedül vannak.

3. Éjszakai fáradtság
Mindenki tudja, hogy éjjel alszunk és nappal vagyunk ébren, de mi irányítja ezt? Erre a válasz a melatonin. Reggelente a fény hatására kémiai anyagok és hormonok szabadulnak fel, amelyek segítenek a napi tevékenységeinkben. A melatonin szintje 12 óra múlva csökken le, amikor eljön a sötétség. A probléma ezzel az, hogy a hormonjainkat megzavarja a mesterséges fény.

2. Agresszió
Gondolkoztál már azon, hogy az emberek miért is veszítik el a fejüket? Az amygdala felelős az agresszív viselkedésünkért, amelynek a prefrontális lebeny ad jeleket. Hogyha az amygdala megsérül, akkor sok esetben az impulzusok kontrollálhatatlanok lesznek.

1. Pedofília
A pedofília ugyan egyáltalán nem elfogadott vagy általános dolog az emberek között, de néhány embernél megmagyarázható. 2000-ben egy házas férfi hirtelen pornófüggő lett, ráadásul pedofil gondolatai lettek, amelyeket borzalmas fejfájás kísért. Kiderült, hogy tumor nőtt az agyában, amely a prefrontális lebenyt nyomta, amely összefüggésben volt a szexuális vággyal. Amint eltávolították, a férfi élete újra normális mederben folytatódott. Persze ez nem minden esetben van így.

forrás: ListVerse.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.