10 eltűnt személy, akinek sose oldották meg a rejtélyét

A rejtélyek az emberi élet szerves részét képzik. Ilyenek például az eltűnt személy ügyek, amelyek igencsak sok embert foglalkoztatnak. Borzalmas tény, hogy rengeteg ember tűnik el teljes mértékben megmagyarázhatatlan körülmények között, és sokaknál sosem találnak magyarázatot. Most tíz ilyen esetet hoztunk, ami felborzolhatja a kedélyeket.

1. Brandon Lawson

Brandon Lawson 2013. augusztus 9-én hagyta el otthonát San Angelóban. A testvérét Texas közeléből hívta fel, ahol kifogyott az üzemanyagból. Azonban, amikor a bátyja a helyszínre ért, már sehol sem találta a testvérét, ekkor értesítette a rendőrséget hajnal kettőkor, de a hívást nem igazán lehetett érteni, főleg statikus zajt volt a vonalban. A hívást fogadó szervek szerint Brandon zavart és pánikszerű volt, és csak annyit ordított, hogy a rendőrséget szeretné elérni. Ez volt az utolsó hívása, senki sem látta ezek után. Néhányan azt mondják, hogy az erdőbe rohanhatott, azonban pár hangmérnök szerint a háttérben lehet lövéseket is hallani a segélyhívás felvételén.

2. Susan Powell

2009. december 6-án tűnt el a 28 éves Susan Powell, egyenesen az otthonából. A férje, Joshua Powell elvitte két kisgyereküket egy kempingtúrára az éjszaka közepén. Joshua jelentette az eltűnés ügyét, amikor másnap visszatért a gyerekkel. Mivel tél közepe volt, ezért sokan úgy gondolják, a férj volt a tettes, és a fiúkat csak azért vitte el, hogy egy hamis történetet gyártson. Ezt az elméletet támasztja alá, hogy Susan életében többször is mondta, hogy a férje lesz a felelős, ha egyszer valami rossz történik vele. 2012. február ötödikén Josh Powell felrobbantotta bérelt lakásukat, és két kisfiával együtt meghalt.

3. Heather Teague
A kilencvenes évek egyik leghíresebb eltűnése 1995. augusztus 26-ára datálható, amikor is a huszonhárom éves Heather Teague az Ohio folyó mentén napozott Kentucky államban. Ugyanebben a percben egy másik ember leste a szépséget a teleszkópjával, és hirtelen furcsa eseményt tapasztalt. Egy férfi sétált a lány mellé, megragadta a haját, és berángatta az erdőbe. Minden annyira gyorsan történt, hogy senki sem tudta megmenteni a lányt. És a mai napig nem derült ki, ki követhette el a bűnügyet.
4. Asha Jaquilla Degree
Asha csupán kilencéves volt, amikor eltűnt otthonából 2000. február 14-én. A kislányt 2.30 perckor látták utoljára. Egy szobában aludt a testvérével, aki azt állítja, hogy fura zajokat hallott kora reggel, de azt hitte, a tesója csak álmodott valamit. A rendőrség úgy hiszi, hogy a kislány saját maga hagyta el a házukat hajnal négykor, annak ellenére is, hogy odakint hevesen esett az eső. Egy motoros látta őt az autóút szélén, ahonnan később befutott az erdőbe. Csak egyetlen hátizsákot találtak meg egy építkezési területen, ami az övé volt. A többi a mai napig érthetetlen.
5. Elisa Lam
Elisa Lam 2013. január 31-én halt meg elég furcsa módon. Halálának pillanatát egy térfigyelő kamera rögzítette. Lam egy belvárosi szállodában töltötte ideje nagy részét, majd furcsa körülmények között tűnt el. Testét egy víztartályban fedezték fel, amit belülről zártak be. A térfigyelő kamerák felvételei rögzítették halála előtti furcsa viselkedését, ami igencsak népszerű videó manapság a YouTube-on. Sokan azt gondolják, természetfeletti történések állnak a halála mögött. A mai napig megmagyarázhatatlan, hogyan is halt meg.
6. Yuba megye ötöse
1978-ban egy egész csapat tűnt el együtt. A barátok együtt indultak egy kosármeccsre, majd soha többé nem látták egyiküket sem. A kocsijukat jó állapotban találták meg a Plumas erdőség elhagyatott területén. Később testüket is megtalálták egy lakókocsiparkban, miután elolvadt a hó. Csak a csontok maradtak meg, amiről valószínűleg az állatok tehettek. Egyikük biztosan éhezésben halt meg, de az ötödik személyt a mai napig nem találták meg, és a mai napig nincs magyarázat, mi is történhetett velük.
7. A Jamison család
A Jamison család két felnőttből és egy kisbabából állt. Épp birtokot akartak venni Oklahomában, ahová el is látogattak 2009. október nyolcadikán, és ezek után senki sem látta őket. Pár nappal később a rendőrség talált egy elhagyatott kocsit, ahol megtalálták a 32 ezer dollár készpénzt, a személyigazolványokat, a pénztárcákat és a táskájukat. Emellett a család kutyája a hátsó ülésen ült, eléggé kiszáradt, de élt. Hosszú évekkel később pár mérföldnyire megtalálták a családtagok holttestét, de a mai napig nem tudja senki, mi történt velük.
8. Angela Hammond
A 20 éves Angela Hammond négy hónapos terhes volt, amikor eltűnt 1991. április negyedikén 11 óra 15 perckor. Állítólag éppen hazafelé tartott, de megállt, hogy felhívja a vőlegényét Robot egy telefonfülkéből. Amíg telefonáltak Rob azt állította, hogy Angela említett egy teherautót a parkolóban, ami körözött párszor a terepen. Egy férfi ugrott ki belőle, aki zseblámpával vizslatta a terepet. Miután Angela megkérdezte a férfit, hogy neki is szüksége van-e a telefonra, a nő hangosan ordítani kezdett. Rob azonnal a helyszínre ment, hogy megkeresse a nőt, és el is haladt egy teherautó mellett, ami a másik irányba hajtott. A férfi megpróbálta követni, de nem járt sikerrel. Angelát pedig soha többé nem látták újra.
9. Lars Mittank
Kijelenthető, hogy Lars Mittank az egyik leghíresebb eltűnt személy a YouTube-on. A férfi Bulgáriában tűnt el 2014. július nyolcadikán, ahol is a barátaival nyaralt boldogan, amíg verekedésbe nem keveredek, ahol kilyukadt a dobhártyája. Mivel antibiotikumot kellett szednie, így csak később térhetett haza. Mittankot utoljára fejvesztve menekülni látták a Varna repülőtéren Bulgáriában, ahonnan felhívta az anyját, és közölte vele, hogy valaki követi. A férfi másnap akart repülőre szállni, de sosem tért haza. Fogalmuk sincs, hova tűnhetett.
10. Madeleine McCann
Madeleine eltűnése az Egyesült Királyság legnagyobb port kavart eltűnt személy ügye. A hároméves kislány a McCann nyaralóból tűnt el Portugáliából 2007. május harmadikán. A szülei, Kate és Gary épp barátokkal vacsoráztak egy étteremben, amíg a kislány Madeline anyjával aludt otthon, aki este 10 órakor vette észre, hogy a kislány nincs a helyén. Madeline-t a mai napig nem találták meg.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “10 eltűnt személy, akinek sose oldották meg a rejtélyét

 • 2019-12-10 at 9:51 AM
  Permalink

  “A szülei, Kate és Gary épp barátokkal vacsoráztak egy étteremben, amíg a kislány Madeline anyjával aludt otthon”
  MOST AKKOR KATE, AZ ANYUKA A FÉRJÉVEL ÉS A BARÁTAIKKAL VACSORÁZOTT VAGY MADDIE-VEL ALUDT?!

  Reply
 • 2020-04-02 at 5:04 PM
  Permalink

  “Azonban, amikor a bátyja a helyszínre ért, már sehol sem találta a testvérét, ekkor értesítette a rendőrséget hajnal kettőkor, de a hívást nem igazán lehetett érteni, főleg statikus zajt volt a vonalban. A hívást fogadó szervek szerint Brandon zavart és pánikszerű volt, és csak annyit ordított, hogy a rendőrséget szeretné elérni. Ez volt az utolsó hívása, senki sem látta ezek után. ”
  Itt a bátyja értesítette a rendőrséget, mégis az eltűnt fiút írja a második mondatban. Kicsit zavaros a történet így…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.