10 dolog, amire képes a tested a halál után is II.

6. Légy szovjet turista attrakció
Lenin halála után igazi turistalátványosság lett, hiszen a Vörös tér közepén mutogatták, mint relikviát. A Szovjetunióban rengeteg pénzt költöttek arra, hogy megtalálják a testek tökéletes konzerválásának módját. A mostani tudósok még mindig használják a kifejlesztett módszert, amely pontos hőmérsékletet, heti kétszeri kenést és portalanítást, 11 gyógynövény és kémiai anyagok bevonását tartalmazza.

7. Tölts időt a rajongóddal
Amikor a gyönyörű nő, Elena Hoyos 1931-ben elhunyt tuberkulózis következtében, akkor rajongója megszállottsága megkezdődött. A helyi radiológus azért fizetett a nőnek, hogy halála után bebalzsamozva egy föld feletti mauzóleumba temethessék. Azonban 1933-ban a férfi ellopta a nő holttestét, és otthonába vitte. A következő hét évet azzal töltötte, hogy megőrizze a testet. Még az ágyába is befektette! Azonban később Elena családja észrevette, hogy eltűnt szerettük, amelyből hatalmas felháborodás lett. Hamarosan megtalálták Elena testét, és újra eltemették. Rajongója 1952-ben halt meg egy viaszfigura mellett, amely pontosan Elena mása volt.

8. Ne terjessz járványt
Az áradások és földrengések következményeképp rengetegen halnak meg, akiknek az elföldelését minél hamarabb el kell végezni, hogy ne okozzanak járványt. Azonban kiderült, hogy a katasztrófák után hiába távolítják el a testeket a járványok kialakulásának kockázata akkor is magasabb marad. Valószínűleg a rossz higiénia körülmények miatt.

9. Részt venni egy tárgyaláson
897-ben VI. István pápa megvádolta elődjét hamis tanúzással és azzal, hogy megsértette az egyházi kánont. A probléma csak az volt, hogy a pápa kilenc hónappal azelőtt meghalt. Azonban István pápa ezt is megoldotta, exhumálta a halott pápa testét, felöltöztette teljes pápai ruházatba, majd elvitte a tárgyalásra. Természetesen ezt mások is nevetségesnek tartották.

10. Probléma a fagyási sérülésekkel
Sajnos a hibernáció még mindig nincs azon a szinten, hogy teljesen megfelelő állapotban térjünk vissza. Ennek az oka a fagyási sérülések. A tudósok már eljutottak arra a szinte, hogy szerveket tudnak fagyasztással konzerválni, majd visszahozni teljesen megfelelő állapotban. Azonban az egész test visszahozása a mai napig lehetetlen feladat, hiszen hatalmas repedések keletkeznek a testen.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.