10 család borzalmasan félelmetes átkokkal II.

5. A Habsburg átok
A Habsburg átok érdekes módon a hollóktól ered. Az átok állítólag akkor kezdődött, amikor egy régi felmenő lemészároltatta az összes hollót a kastélya közelében. Állítólag ezután minden egyes családtag bukásakor megjelent egy holló, még Marie Antoinette kivégzésénél is.
A másik átkot állítólag Károlyi grófnő helyezte I. Ferenc Józsefre, aki akkor a Habsburg birodalom uralkodója volt. Károlyi azért helyezte az átkot rá, mert az kivégeztette fiát. Innentől kezdve számos tragédia értem a rezsimet. Egyetlen fia öngyilkos lett, feleségét meggyilkolták. Más családtagok is megsérültek, esetleg megőrültek.

6- hapsburg

4. A Wodeyarok átka
Alamelamma nagyon gyűlölte Wodeyart, aki a Mysore királyság vezetője volt, hiszen háromszor is megátkozta azt. A halála előtt bocsájtotta rá a családra az átkot. Azt kívánta, hogy Talakad változzon sivataggá, amíg a közeli város legyen szélviharokkal sújtott, Wodeyarnak pedig sohase legyenek leszármazottai. Természetesen az összes átok nem jött össze, de Wodeyarnak csak fiúgyermekei születtek, ami igazán problémássá tette a család fennállását.

7- wpdeyar

3. Az Onassis családi átok
Lehetséges-e, hogy az egy átok átszálljon egy másik családra? Néhány görög szerint pont ez történt, amikor John F. Kennedy özvegye, Jackie Kennedy átadta átkukat egy a görög iparmágnásnak, Aristotle Onassisznak. Mindezt házasság révén. Szerintük az átok miatt halt meg Aristotle egyetlen fia, Alexander. Ezután gyilkolta meg magát Aristotle első felesége. A család többi tagjaival is szörnyűségek történtek. Mindez a híres Kennedy átok miatt lenne?

8- onassis

2. A Guinness családi átok
A Guinnessek Írország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb családja sörmárkájuk révén. Azonban régi idők óta balszerencsések. Arthur Guinness a sörgyár alapítója 10 gyermekét veszítette el a 21-ből. A halála után a családtagok java része szegény, őrület vagy alkoholista lett. A második világháború alatt csúcsosodott ki az átok, ekkor két családtagot megöltek. De után jöttek öngyilkosságok, autóbalesetek és bizarr balesetek is (az egyik családtagot fejbe verte egy WC-ülőke, a másik a fürdőkádba fulladt bele).

9- guinness

1. A Von Erich átok
A világ egyik világbajnok birkózó családját se kerülték el az átkok. A nyolcvanas években kezdődött az átok, amikor legidősebb fiuk hatévesen meghalt. Ezután csak záporoztak a családra a szerencsétlenségek. Három másik gyermeke öngyilkosságot követett el, amíg egyikük gyomorbántalmak miatt hunyt el. Csak a második fia élte túl a szerencsétlenségek sorozatát.

10- von erich

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: