10 baba félelmetes történettel I.

Emlékeztek Annabelle-re, esetleg Chuckyra? Náluk korántsem ér véget a félelmetes babák sora, így hoztunk pár történetet olyan játékokról, akiket nem akarnál a szobádba!

10. Patty Reed babája
Egy babának nem feltétlenül kell elátkozottnak lenni, hogy ránk hozza a frászt. Éppen elég pár érdekes arckifejezés, esetleg egy hiányzó testrész, amely folyamatosan költözik. Patty nyolc éves volt, amikor 1846-ban Kaliforniába ment családjával. Utazásuk során a család megkérte a kislányt, hogy szabaduljon meg játékaitól, hogy könnyebb legyen a kocsi. Ennek ellenére Patty megmentette a babáját, aki túlélte az utazást. Patty és babája borzalmas eseményeket élt állt közösen, állítólag kannibalizmusra is vetemedett a család.

9. Zombi baba
A zombi baba eredetileg New Orleans-ból származik, később az eBay-en adták el Texas államban élő nőnek. A játék szabályokkal együtt érkezett. Állítólag tilos volt kivenni az ezüst tokjából, amit a vásárló azonnal megszegett, később azonban megbánta a döntését. A nő állította, hogy a baba álmaiban kísértette, majd megtámadtak, ezért próbálta továbbadni rajta. Hiába vették meg tőle, a zombi baba visszatért hozzá. A figura most egy szellemvadásznál tartózkodik, akkor próbál rájönni a rejtélyre.

8. Joliet
Mit is tehet az ember, hogy a családi örökség részét képzi egy kísérteties baba? Így kapta meg Anna a furcsa babát, akit Jolietnek neveztek. Négy generációnk keresztül adta tovább a család a borzalmas átkot. Minden egyes lány egy fiút és egy lányt szült a családban, amelyből a fiú különleges körülmények között hunyt el életének harmadik napján. Állítólag Jolietet egy bosszúszomjas “barát” ajándékozta Anna dédnagymamájának, aki ezután életet adott egy fiúnak, aki meghalt a harmadik napon. Állítólag földöntúli sikolyokat hallatott a bábú az éjszaka közepén. Sokan úgy gondolták, hogy a halott fiúk lelkét ejtette rabul.

7. Ördögbaba
New Orleansban az 1800-as években egy lány egy befolyásos családba házasodott be. Azonban a dühös, féltékeny volt barátja bosszút esküdött, ezért Marie Laveau segítségét kérte. A nő megátkozta a menyasszonyt, amely akkor teljesedett ki, amikor az megszülte első gyermekét. A fiatal anya meghalt, azonban egy groteszk teremtményt hozott a világra. Sokan úgy gondolták, hogy maga a sátán volt. Laveau gondozta egészen a halálig a babát, amelyet később a Saint Louis temetőben helyeztek örök nyugalomra. A város lakói azonban rettegtek tőle, ezért hamis ördögbabákat gyártottak, hogy megvédjék magukat. A huszadik században feltűnt a babának egy furcsa mása, amelyet egy művész készített. Állítólag a babát megszállta az ördög.

6. A Pulau Ubin Barbie
Az első világháború elején a brit hadsereg egy német házaspár után nyomozott 1914-ben, akik Szingapúrban éltek, és lehetséges, hogy kémek voltak. A párost elkapták, de a lányuk megmenekült, azonban később leesett egy szikláról és meghalt. Egy szentélyt emeltek a lány emlékére, amelyben a lány haja és feszülete is ki van állítva.
2007-ben egy Barbie babáról álmodott egy férfi három éjszakán keresztül, később elment a boltba, ahol meglátta álmai babáját, akit most a szentélyben lehet megtekinteni.

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.